Цукерки Корівка по-аргентинськи. Зустрічайте Dulce de leche - рецепт

Цей карамельний соус надзвичайно популярний в багатьох країнах Латинської Америки, а приготувати його - зможуть навіть діти

Карамельний соус, рецепт
Як смачно приготувати карамельний десерт родом з Піренейського півострова.

Рецепт аргентинського десерту сподобається усім, хто любить солодку молочну карамель! Готувати його дуже просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

11 жовтня в Аргентині, починаючи з 1998 року, святкують день молочного десерту! Dulce de leche, що походить з Піренейського півострова і нині має шалену популярність в багатьох латиноамериканських країнах, це традиційний десерт з (переважно коров'ячого) карамелізованого молока та цукру у пропорціях 3:1. На смак щось середнє між вареним згущеним молоком та вітчизняними, добре всім відомими цукерками "Корівка".

Це абсолютно універсальний інгредієнт, який можна використовувати для подачі та приготування тістечок, кексів, морозива і печива.
Це абсолютно універсальний інгредієнт, який можна використовувати для подачі та приготування тістечок, кексів, морозива і печива. А можна їсти просто так!

Готують його шляхом повільного нагрівання, до отримання карамелізованої маси коричневого кольору. Іноді до рецепту додається харчова сода - для пришвидшення процесу - та ваніль для аромату. Також є спосіб приготування дульсе-де-лече шляхом варіння згущеного молока на водяній бані.

У різних країнах дульсе-де-лече має різні назви. Так десерт називається в Аргентині, Болівії, країнах Центральної Америки, Іспанії, Парагваї, Пуерто-Рико, Домініканський Республіці, Уругваї, Еквадорі та Мексиці. А от уже в Колумбії, Гватемалі та Венесуелі - це арекіпе, у Нікарагуа - больйо-де-лече. Для десерту є інша назва в Мексиці, якщо він зроблений з молока кози, - кахета. 

Вам знадобиться:

  • Молоко 3,2% - 4 склянки.
  • Цукор -1 склянка.
  • Сода харчова - 1/6 чайна ложка.
  • Вода - 2 столові ложки.
  • Ванільний екстракт - 1 чайна ложка.

Як готувати: 

Змочіть дно великої глибокої каструлі 2 столовими ложками води. Потім налийте молоко, додайте соду та цукор. За бажанням можна додати ванільний екстракт. Нагрійте суміш на середньому вогні, періодично помішуючи, до повного розчинення цукру.

Як тільки молоко закипить, зменшіть вогонь та готуйте карамель на повільному вогні, час від часу помішуючи, приблизно 45-50 хвилин. Карамель повинна загуснути та придбати золотисто-коричневий колір.

По готовності перекладіть готову карамель в чисту та суху скляну банку та охолодіть. Зберігайте дульсе де лече в холодильнику.

Порада від Інформатора: під час варіння, якщо консистенція карамельного соусу-десерту все ще неналежна - готуйте далі, але переконайтеся, що маса не стала твердою. Ласуйте із задоволенням!

Існує спосіб приготування дульсе-де-лече шляхом варіння згущеного молока на водяній бані.
Найкраще такий десерт смакуватиме восени до кави та чаю. Грійтесь зі смаком!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити