Як смачно приготувати десерт із заморожених абрикосів та кавове морозиво
Рецепт морозива сподобається усім, хто полюбляє смаколики! Готувати його легко. А щоб десерт вийшов ще смачнішим, Інформатор має для вас смачну пораду.
6 вересня в США відзначають Національний день кавового морозива! Інформатор розповість вам, як приготувати його в домашніх умовах. Але спершу тримайте цікавий рецепт натурального десерту від топового українського кухаря Євгена Клопотенка.
"Звичайний абрикос, звичайне згущене молоко, звичайні горіхи. Їх можна з'їсти просто так і це буде звично та нудно. А можна перетворити в морозиво", - пояснив Клопотенко.
Все дуже просто! Треба заморозити абрикоси, подрібнити їх на тертці.
Далі змішати їх зі згущеним молоком та подрібнити туди горіхи.
"І ви отримаєте нову страву, новий досвід, нові смаки. Це вже зовсім інший рівень", - додав популярний шеф-кухар.
Посмотреть эту публикацию в Instagram
Ну а тепер, власне, як і обіцяли, готуємо кавове морозиво!
Охолодженні вершки збивайте міксером до загусання і, не припиняючи збивати, поступово вливайте згущене молоко. Каву розведіть в 40 мл води й додайте до основної маси. Продовжуйте збивати до однорідності.
Перекладіть масу у контейнер, закрийте кришкою і помістіть в морозильну камеру на 6 годин. Декілька разів перемішайте морозиво, що застигає, щоб не утворились великі кристали льоду. Смачного!
Порада від Інформатора: Лайфхак для тих, хто планує пригостити цим кавовим морозивом дітей: використовуйте розчинну каву без кофеїну. Вона ніяк не впливає на смак, проте не зашкодить дітлахам до 10 років.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.