Крем-брюле: простий рецепт складного десерту

Читать на русском

Рецепт крем-брюле

Читать на русском
Крем-брюле: простий рецепт складного десерту

Рецепт крем-брюле

Крем-брюле – це заварний крем із жовтків з цукром та ваніллю. Французький десерт вважають примхливим, адже досягти ідеальної цукрової скоринки, яка в цьому десерті найважливіший фінальний штрих – дуже важко. У крем-брюле можна додавати молоко, ром, лаванду, шматочки шоколаду, мелену корицю, зерна ванілі і навіть лікер.

Інформатор підготував простий рецепт для приготування цього десерту в домашніх умовах.

Ванільний крем-брюле

Інгредієнти:

  • 500 мл вершків 30-36%;
  • 3 жовтки;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 4 чайні ложки ванільного цукру;
  • 3 столові ложки коричневого цукру для декору.

Спосіб приготування: підігріти вершки, але не доводити до кипіння. Окремо змішати жовтки, цукор та ванільний цукор – збити до побіління консистенції.

Додати гарячі вершки тонким струмком і швидко перемішати. Розлити по формах (бажано взяти маленькі), а їх викласти в деко з водою (налити до половини форм).

Випікати при 150 градусах 30 хвилин. Верх має загуснути, а середина - залишитися рідкою. Дати охолонути при кімнатній температурі і відправити в холодильник на 2 години або на ніч.

Посипати зверху коричневим (звичайним) цукром, а пальником зробити скоринку. Зверху можна прикрасити улюбленими ягодами.
Крем-брюле: простий рецепт складного десерту 1

Нагадаємо, ми писали, як вибрати філе риби для запікання.

Також Інформатор писав, як приготувати лаваш вдома: прості рецепти.

Крім того, як приготувати гарячий шоколад вдома: 5 рецептів на будь-який смак.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі «Інформатор Live». Підписатися на канал у Viber можна тут.

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.