Улюблений сніданок Даші Астаф’євої: як приготувати севиче зі свіжої риби та овочів

Севиче зі свіжої риби та овочів сподобаються всім шанувальникам Даші Астаф’євої. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Улюблений сніданок Даші Астаф’євої: севиче зі свіжої риби та овочів
Улюблений сніданок Даші Астаф’євої: севиче зі свіжої риби та овочів

Рецепт севиче зі свіжої риби та овочів сподобається всім шанувальникам Даші Астаф’євої. Готувати його легко та смачно. Цей рецепт простий та корисний. А щоб ваша страва вийшла ще смачнішою, Інформатор приготував корисну пораду.

Модель та співачка Даша Астаф'єва
Модель та співачка Даша Астаф'єва 

Модель та співачка Даша Астаф'єва визнана однією з найвродливішіх жінок України. Тримати цей статус їй допомагає якісна косметика, процедури краси, щоденні тренування та здорове харчування.

“У теплу пору року намагаюся харчуватися сирими та свіжими овочами, поєднуючи їх із рибою чи птицею – для мене це ідеальний раціон. Продукти, які я їм щодня зазвичай суперпрості. Їх швидко та легко готувати. Наприклад, салат з огірка, капусти, лимона та зелені, приправлений оливковою олією, сіллю та севичі зі свіжої риби та морепродуктів. Це я можу їсти на сніданок та на обід щодня. Завжди і скрізь”, - розповіла Даша Астаф’єва.

Севиче - це традиційна страва латиноамериканської кухні. Його вигадали перуанські рибалки, які, виходячи в море, не мали змоги приготувати повноцінний обід чи вечерю зі свіжого улову. Тому просто поливали рибу, гребінці, креветки чи інші дари моря соком лимона, лайма чи апельсина і вживали їх у їжу.

Севиче зі свіжої риби та овочів
Севиче зі свіжої риби та овочів

Вам знадобиться: 

  • 500 г філе морського окуня
  • Сік 3 лимонів
  • Сік 3 лаймів або 2 апельсинів
  • Половина червоного солодкого перцю
  • Половина зеленого солодкого перцю
  • Половина стручка гострого перцю (за бажанням кількість можна збільшити)
  • 1 червона цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • Пучок зелені: кінзи чи петрушки
  • Сіль
  • Щіпка кайєнського перцю
  • Свіжомелений чорний перець

Як готувати

Філе окуня наріжте на невеликі шматочки. Солодкий перець - кубиком. З гострого перцю акуратно видаліть насіння та подрібніть. Червону цибулю наріжте півкільцями. Часник подрібніть за допомогою преса чи ножем. Зелень дрібно наріжте.

Порада від Інформатора: якщо ви замінете рибу морськими гребінцями, маринуйте їх протягом доби у суміші цитрусового соку, гірчиці та оливкової олії. А креветки достатньо маринувати у цитрусовому соці протягом години, так само, як і рибу.

Змішайте всі інгредієнти, полийте соком лимонів та лаймів (апельсинів), посоліть та поперчіть. Залиште в холодильнику на годину.

Раніше Інформатор писав:

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube