Корисний сніданок: Євген Клопотенко розкрив секрети трьох своїх улюблених салатів з огірками

Незвичні салати з огірків від Євгена Клопотенка на сніданок сподобається всім, хто слідкує за своїм здоров’ям. Лайфхак від Інформатор Україна: детальний рецепт з фото, як швидко та смачно приготувати корисний сніданок

Кулінар та ресторатор Євген Клопотенко
Кулінар та ресторатор Євген Клопотенко

Рецепти незвичних салатів з огірків від Євгена Клопотенка сподобаються всім, хто слідкує за своїм здоров’ям. Готувати їх швидко та смачно. Ці рецепти від відомого ресторатора прості та практичні. А щоб ваші страви вийшлище смачнішими, Інформатор приготував корисну пораду. 

Огірок містить мало калорій, але багато клітковини, важливих вітамінів і мінералів. Огірки мають високий вміст води – близько 96%. Це роблить огірки дуже корисними для підтримання водного балансу в організмі, а також для схуднення чи збереження здорової ваги. Завдяки клітковині огірки допомагають регулювати роботу кишечника та запобігають запорам. В огірках також міститься чимало антиоксидантів, котрі знижують кількість вільних радикалів. Це справді важливо, адже саме вільні радикали і спричинений ними окислювальний стрес можуть викликати рак, хвороби серця та аутоімунні захворювання. 

Салат з кус-кусом та овочами

Салат з кус-кусом та овочами
Салат з кус-кусом та овочами

Вам знадобиться: 

  • 150 г кускусу
  • 150 сиру фета,
  • 100 г оливок,
  • 2 невеликих огірка
  • 1 невеликий солодкий перець.
  • Для заправки й декору олія, м’ята, сіль і перець.

Як готувати. Варити кускус не потрібно, просто запарте його окропом у пропорції 1:1 на 5 хвилин, попередньо додавши до нього 1 ст.л. оливкової олії та дрібку солі. Решту овочів наріжте, змішайте з крупою та заправте іще 1 ложкою оливкової олії та сіллю до смаку. 

Салат з огірками і минтаєм

Салат з огірками і минтаєм
Салат з огірками і минтаєм

Вам знадобиться: 

  • 2 філе минтая
  • 1 столова ложка майонезу
  • 1 огірок
  • 200 г консервованої кукурудзи
  • Чверть чайної ложки коріандру
  • 1 лайм
  • Спеції

Як готувати. Рибу наріжте на невеликі шматочки та запечіть впродовж 10-15 хвилин. Потім змішайте запечений минтай з нарізаним огірком, кукурудзою, коріандром, соком і цедрою лайма, столовою ложкою майонезу і спеціями.

Порада від Інформатора: майонез можна виготовити самостійно. Для цього в погружному блендері взбийте 2 жовтки, 125 мл соняшникової олії, 10 г гірчиці, 1 ст. л. соку лимона та дрібку солі.

Салат з огірками та пастою чилі

Салат з огірками та пастою чилі
Салат з огірками та пастою чилі

Вам знадобиться:

  • 1 чайна ложка пластівців перцю чилі,
  • 1 чайна ложка червоного перцю,
  • 1-2 зубчики часнику,
  • 2 огірка,
  • кінза,
  • 2 столові ложки смаженого арахісу
  • оливкова олія для заправки.

Як готувати. Спеції з олією змішайте окремо, а потім додайте до нарізаного кільцями огірка, арахісу та подрібненої кінзи. 

Раніше Інформатор писав: 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube