Але це зовсім не італійська, а французька кухня
Вважається, що Буратіно їв цибулю, бо коштів у тата Карло було тільки на те, щоб купити цибулину, оскільки та була їжею бідняків. А може старий шарманщик умів смачно готувати? Взимку смак цибулевих страв особливо доречний, адже цибуля зігріває й насичує теплом. Її аромат дає відчуття затишку в будь-яку погоду, будь-де. Пропонуємо вашій увазі дві прості, втім класичні страви французької кухні, які точно запам'ятаються і додадуть оксамитових ноток смаку вашій вечері з рідними та друзями.
Рецепти червоної цибулі, смаженої на пательні, з яблучним оцтом, та цибулевого супу з сидром на борошні – сподобаються всім прихильникам французької кухні! Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже традиційно має для вас в запасі кулінарні поради.
Почистіть червону цибулю, наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Розігрійте сковороду, потім обсмажте скибочки цибулі на середньому вогні по 6-8 хвилин з кожного боку, додаючи приправи, поки цибуля не розм’якшиться і добре обвуглиться.
Якщо ваша сковорода недостатньо велика, можливо, вам доведеться робити це порціями. У такому випадку тримайте готову цибулю на деку, нещільно накритому фольгою, у теплій духовці, поки будете готувати решту скибочок.
Порада від Інформатора: після приготування розкладіть по тарілках, налийте 2 столові ложки яблучного бальзамічного оцту і розсипте невелику жменю цибулі-порею, нарізаної шматочками 3-4 см.
У великій каструлі з кришкою, на рослинній олії обережно обсмажте тонко нарізану цибулю, впродовж 8-9 хвилин. Час від часу помішуйте, щоб цибуля розм’якшилася, не забарвлюючись.
Додайте шматочок вершкового масла, чайну ложку подрібненого листя чебрецю та столову ложку борошна й помішуйте на повільному вогні 1-2 хвилини.
Повільно додайте 200 мл сидру, постійно помішуючи, потім поступово додайте 1 літр овочевого бульйону та приправте. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні приблизно 1 годину.
Порада від Інформатора: додайте 2 столові ложки вершків і знову приправте суп перед подачею.