На прохання Буратіно – найкраща цибулева вечеря: смажена закуска й суп із сидром

Але це зовсім не італійська, а французька кухня

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Такий суп ідеально підходить до шматка хліба або підсмаженого сиру.

Вважається, що Буратіно їв цибулю, бо коштів у тата Карло було тільки на те, щоб купити цибулину, оскільки та була їжею бідняків. А може старий шарманщик умів смачно готувати? Взимку смак цибулевих страв особливо доречний, адже цибуля зігріває й насичує теплом. Її аромат дає відчуття затишку в будь-яку погоду, будь-де. Пропонуємо вашій увазі дві прості, втім класичні страви французької кухні, які точно запам'ятаються і додадуть оксамитових ноток смаку вашій вечері з рідними та друзями.

Рецепти червоної цибулі, смаженої на пательні, з яблучним оцтом, та цибулевого супу з сидром на борошні – сподобаються всім прихильникам французької кухні! Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже традиційно має для вас в запасі кулінарні поради. 

Обсмажена червона цибуля – з цибулею-порей та яблучним оцтом 

Вам знадобиться: 

  • Червона цибуля – 4 штуки.
  • Оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Яблучний бальзамічний оцет – 2 столові ложки.
  • Цибуля-порей – 2 пера.
  • Приправи, сіль, перець – до смаку.
  • Фольга. 
На приготування такої закуски у вас піде максимум півгодини.
На приготування такої закуски у вас піде максимум півгодини.

Як готувати: 

Почистіть червону цибулю, наріжте кружальцями завтовшки 1 см. Розігрійте сковороду, потім обсмажте скибочки цибулі на середньому вогні по 6-8 хвилин з кожного боку, додаючи приправи, поки цибуля не розм’якшиться і добре обвуглиться.

Якщо ваша сковорода недостатньо велика, можливо, вам доведеться робити це порціями. У такому випадку тримайте готову цибулю на деку, нещільно накритому фольгою, у теплій духовці, поки будете готувати решту скибочок.

Порада від Інформатора: після приготування розкладіть по тарілках, налийте 2 столові ложки яблучного бальзамічного оцту і розсипте невелику жменю цибулі-порею, нарізаної шматочками 3-4 см.

Вершковий цибулевий суп із сидром – на борошні

Вам знадобиться: 

  • Цибуля – 4 штуки.
  • Рослинна олія – 2 столові ложки.
  • Чебрець сухий – 1 чайна ложка.
  • Вершкове масло – 75 г.
  • Борошно – 1 столова ложка. 
  • Овочевий бульйон – 1 л.
  • Сидр – 200 мл.
  • Вершки – 2 столові ложки.
На приготування такого супу у вас піде десь півтори години.
На приготування такого супу у вас піде десь півтори години.

Як готувати: 

У великій каструлі з кришкою, на рослинній олії обережно обсмажте тонко нарізану цибулю, впродовж 8-9 хвилин. Час від часу помішуйте, щоб цибуля розм’якшилася, не забарвлюючись.

Додайте шматочок вершкового масла, чайну ложку подрібненого листя чебрецю та столову ложку борошна й помішуйте на повільному вогні 1-2 хвилини.

Повільно додайте 200 мл сидру, постійно помішуючи, потім поступово додайте 1 літр овочевого бульйону та приправте. Доведіть до кипіння і варіть на повільному вогні приблизно 1 годину.

Порада від Інформатора: додайте 2 столові ложки вершків і знову приправте суп перед подачею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube