Рецепт Торгонь кісто та курка в маковій паніровці з сирним соусом
Закарпатська кухня – це не тільки бограч, банош, човлент і гомбовці. На Закарпатті готують безліч страв з традицією, і сьогодні пропонуємо вашій увазі торгоню – домашню пасту, терті макарони з паприкою. До неї приготуємо куряче стегно в маку під сирним соусом. Маринад для м'яса – з апельсину з розмарином, а сирний соус – з сиру з пліснявою та камамберу.
Рецепт закарпатської страви сподобається всій родині. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Куряче стегно маринуємо з апельсином, розмарином та оливковою олією. Паніруємо в маку і обсмажуємо на оливковій олії.
Приготуємо тісто для пасти. Для цього змішуємо борошно, яйце, сіль, паприку, замішуємо тісто, охолоджуємо в морозилці. Потім натираємо тісто на лист. Підсушуємо тісто в духовці за температури 120 градусів протягом 10-15 хвилин. Випарюємо тісто на сковороді у бульйоні.
Приготуємо сирний соус. Розтоплюємо олію, додаємо борошно, а потім вершки. Додаємо ложку плавленого сиру, щоб все розтанула. Нарізаємо камамбер і сир із блакитною пліснявою. Додаємо нарізаний сир до приготовленої маси. Додаємо трохи оливкової олії та білого сухого вина.
Порада від Інформатора: подавайте все разом в соусі, прикрасивши гілочкою розмарину.