Головне в піці – тісто: правильний рецепт Маргарити

Піца існувала в італійському Неаполі вже дві тисячі років тому, а готують її – замішують тісто – виключно руками

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
В Італії піцу випікають в печі при температурі 480 С!

9 лютого у світі відзначають Міжнародний день піци. З цієї нагоди ми приготуємо справжню італіську піцу "Маргарита", адже саме її винайшов для королеви італієць Раффаеле Еспозіто. У 1889 році він приготував піцу – з томатами, моцарелою й базиліком – на честь королеви Маргарити Савойської. Страву назвали "піца Маргарита", і вона стала символом італійської кухні!

Рецепт оригінальної італійської піци від шефа Марко Черветті сподобається всім! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор вже традиційно має для вас кулінарну пораду! 

Піца Маргарита за італіським рецептом

"В домашніх умовах можна приготувати вельми смачну піцу!" – переконаний італійський шеф Марко Черветті. Тож руки на кухню, поїхали!

Вам знадобиться: 

  • Борошно – 200 г.
  • Томати чері – 5-6 штук.
  • Дріжджі – 2,5 г.
  • Вода – 0,5 л.
  • Базилік – жменя.
  • Оливкова олія – півсклянки.
  • Моцарела – 150 г. 
  • Пармезан – 75 г.
  • Сіль морська – 25 г.
Піца від італійського шефа закохає в себе всю вашу родину!
Піца від італійського шефа закохає в себе всю вашу родину!

Як готувати: 

За словами італійського шефа, головне в піці – тісто. Воно не має бути хрустким. Для цього, аби правильно його приготувати, візьміть півлітра води і розчиніть в ній 25 г морської солі. Далі розчиніть у воді, вимішуючи руками, як радить шеф, дріжджі. Їх треба зовсім небагато – 2,5 г. Розімніть дріжджі рукою.

Далі додавайте у воду борошно – на око, і теж розмішуйте руками. Тісто має бути трішки вологим – для випікання вдома, у духовці за температури 250 С. Місити тісто доведеться руками близько півгодини, попередив Марко Черветті. Тісто не має липнути до рук, натомість воно має бути еластичним. Тісто має обов'язково відпочити на кухні 14 годин.

Зробіть начинку для піци "Маргарита". Зробіть соус з консервованих помідорів, перебивши їх блендером. Наріжте моцарелу. Розкачайте тісто (використовуйте тільки муки), змастивши руки оливковою олією. Присипте деко борошном, зовсім трохи. Викладіть на нього тісто. Залийте тісто томатним соусом.

Посипте тісто з томатним соусом тертим пармезаном, викладіть шматочки моцарели, листя базиліку. Полийте оливковою олією та додайте половинки томатів чері. Випікайте в духовці до готовності. Смачного!

Порада від Інформатора: викладіть інгредієнти так, щоб червоний томатний соус, білий сир та зелений базилік не перкривали одне одного. Так ви отримаєте на піці кольори італійського прапора – саме так піца "Маргарита" і була задумана! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube