Як приготувати класичний французький цибулевий суп із плавленим сиром?

Як приготувати класичний французький цибулевий суп із плавленим сиром?

Читать на русском

Такий суп сподобається не лише гурманам, а й господаркам, адже їм так легко нагодувати всю родину.

Читать на русском
Як приготувати класичний французький цибулевий суп із плавленим сиром?

Такий суп сподобається не лише гурманам, а й господаркам, адже їм так легко нагодувати всю родину.

Цибулевий суп - традиційна страва французької кухні, яка готується з кількох видів цибулі. Його багатий аромат і солодкуватий, далеко не цибульний смак заснований не стільки на бульйоні, скільки на пасерованих овочах. Простий у приготуванні, такий суп надовго вразить вас справжньою майстерністю французьких кухарів.

Інформатор підібрав рецепт ситного цибулевого супу з додаванням  плавленого сиру. 

Як приготувати класичний французький цибулевий суп із плавленим сиром? 1

Які продукти знадобляться:

  • цибуля ріпчаста - 400 г (5 шт.);
  • цибуля зелена - 30 г;
  • цибуля-порей - 100 г;
  • молоко – 500 мл;
  • сир плавлений вершковий – 90 г;
  • масло вершкове - 50 г;
  • цукор - ½ чайної ложки;
  • сіль - 1-2 чайні ложки;
  • чебрець сушений - ¼ чайної ложки;
  • перець чорний мелений - ¼ чайної ложки;
  • розмарин сушений - ¼ чайної ложки;
  • вода – 300 мл;
  • петрушка свіжа (для подачі, за бажанням) – за смаком.

Рецепт

Для початку потрібно почистити та нарізати дрібними кубиками цибулю. Далі в каструлі розтоплюємо вершкове масло, кладемо цибулю та тушкуємо 10 хвилин, періодично перемішуючи.

Далі потрібно подрібнити зелену цибулю, додати до ріпчастої та протушкувати ще 2-3 хвилини.

Настала черга лука-порея, який ріжемо чверть кільцями. Відправляємо його до каструлі та тушкуємо ще 5 хвилин.

Вливаємо 300 мл води та варимо 20 хвилин на повільному вогні. Додаємо молоко та доводимо до кипіння. Всипаємо сіль, цукор та варимо ще 5 хвилин.

Додаємо чебрець, чорний мелений перець та розмарин. Перемішуємо та вимикаємо нагрівання. Даємо супу постояти 10 хвилин. Після цього всипаємо в суп подрібнений плавлений сир. 

Цибуляний суп з сиром готовий. За бажанням суп можна прикрасити листочками петрушки і додати грінки. Смачного!

Як приготувати класичний французький цибулевий суп із плавленим сиром? 2

Раніше Інформатор публікував рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Ми також розповідали, як приготувати сирний крем-суп на вершковій основі.

Крім того, ми писали про простий рецепт шарлотки з яблуками .

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.