Маслом донизу: рецепт печені з Карибських островів

Ця страва наповнить ваш дім соковитими ароматами, що викликають апетит, ще під час приготування

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак, Кариби, Гренада, кухня світу
Попри різноманітність інгредієнтів, ця овочево-м'ясна страва готується доволі просто й швидко.

7 лютого відзначає свій день Гренада – невелика острівна країна на Карибах. Хочете відчути смак Карибського моря, тоді руки на кухню і нумо готувати! Проявіть творчість. Але пам’ятайте – справжня страва з Карибів має містити мангольд (листовий буряк), шпинат або зелень, кокосове молоко та шафран або куркуму, а також солодку картоплю, кабачки, моркву тощо. Все це готується в одному горщику!

Рецепт карибської овочево-м'ясної закуски сподобається всім, хто любить розширювати власну карту смаків. Готувати його просто! А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Карибська страва Oil Down

Вам знадобиться:

  • Цибуля – 6 штук.
  • Свіжий чебрець – 1 гілка.
  • Імбир – 4 см. 
  • Часник – 3 зубчики.
  • Чорний перець – 1/2 чайної ложки.
  • Курячі стегна – 8 штук.
  • Бекон – 450 г.
  • Зелений чилі – 1 штука.
  • Куркума – 1 чайна ложка.
  • Свіжий шпинат – 225 г.
  • Гарбуз – 225 г.
  • Картопля – 2-3 штуки.
  • Кокосове молоко або звичайне – 0,5 л.
  • Рослинна олія – для смаження.
Oil Down є національною стравою Гренади.
Oil Down є національною стравою Гренади.

Як готувати:

Змішайте цибулю, чебрець, імбир і половину часнику, щоб зробити маринад. Змішайте з куркою і залиште на ніч у холодильнику, якщо є можливість, або на пару годин. Додайте часник, що залишився, до курки разом із перцем та куркумою. Добре розмішайте.

Розігрійте бризку олії у великій сковороді. Додайте замариновані шматочки курки і обсмажте кілька хвилин, щоб підрум’янилися. Тим часом дрібно наріжте шпинат. Додайте шпинат і бекон на сковороду та добре перемішайте.

Додайте гарбуз і картолю і знову перемішайте. Залиште варитися на пару хвилин. Влийте 400 мл молока і приправте чорним перцем. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20-30 хвилин, не помішуючи. За потреби долийте молока, що залишилося під час варіння.

Порада від Інформатора: перед подачею посипте цибулею, можна ріпчастою, а можна й зеленою, на ваш вибір. Картоплю у страві можна замінити бататом, а також додати моркву – для більшої пікантності й солодкавості. Смачного! 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube