Ця страва наповнить ваш дім соковитими ароматами, що викликають апетит, ще під час приготування
7 лютого відзначає свій день Гренада – невелика острівна країна на Карибах. Хочете відчути смак Карибського моря, тоді руки на кухню і нумо готувати! Проявіть творчість. Але пам’ятайте – справжня страва з Карибів має містити мангольд (листовий буряк), шпинат або зелень, кокосове молоко та шафран або куркуму, а також солодку картоплю, кабачки, моркву тощо. Все це готується в одному горщику!
Рецепт карибської овочево-м'ясної закуски сподобається всім, хто любить розширювати власну карту смаків. Готувати його просто! А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Змішайте цибулю, чебрець, імбир і половину часнику, щоб зробити маринад. Змішайте з куркою і залиште на ніч у холодильнику, якщо є можливість, або на пару годин. Додайте часник, що залишився, до курки разом із перцем та куркумою. Добре розмішайте.
Розігрійте бризку олії у великій сковороді. Додайте замариновані шматочки курки і обсмажте кілька хвилин, щоб підрум’янилися. Тим часом дрібно наріжте шпинат. Додайте шпинат і бекон на сковороду та добре перемішайте.
Додайте гарбуз і картолю і знову перемішайте. Залиште варитися на пару хвилин. Влийте 400 мл молока і приправте чорним перцем. Накрийте кришкою, доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 20-30 хвилин, не помішуючи. За потреби долийте молока, що залишилося під час варіння.
Порада від Інформатора: перед подачею посипте цибулею, можна ріпчастою, а можна й зеленою, на ваш вибір. Картоплю у страві можна замінити бататом, а також додати моркву – для більшої пікантності й солодкавості. Смачного!