Ця страва має непереваршений смак, аромат і текстуру
18 лютого народився американський актор і танцівник Джон Траволта. У Флоренції навіть назвали пасту на честь актора, який обідав в одному з місцевих ресторанів! За короткий проміжок часу він не тільки з’їв пасту, але й буквально вилизав тарілку, а решта клієнтів фотографували його.
Він сказав власнику, що це найкраща паста, яку він коли-небудь їв, і що він повинен назвати її макаронами Джона Траволти. Наступної ночі Траволта повернувся з групою приблизно з 20 людей і наполягав на тому, щоб усі вони замовили цю пасту. Тоді він знову вилизав тарілку!
Рецепт пасти Джона Траволти сподобається всім поціновувачам італійської кухні! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Підготуйте та обсмажте овочі: розігрійте духовку до 200 C. Розкладіть болгарський перець, цибулю та зубчики часнику на деко або у форму для запікання. Збризніть оливковою олією та посипте сіллю. Запікайте в духовці 25-30 хвилин, або поки овочі не розм’якшаться і злегка не підрум’яняться.
Приготуйте томатну основу: поки овочі смажаться, розігрійте 1 столову ложку оливкової олії у великій духовці або каструлі на середньому вогні. Додайте томатну пасту і варіть близько 5 хвилин, часто помішуючи, поки паста трохи не потемніє і не стане ароматною.
Додайте в каструлю консервовані помідори без шкірки. Зменшіть вогонь до середнього-низького і тушкуйте 25-30 хвилин, періодично помішуючи, поки суміш не загусне і помідори не розпадуться.
Змішайте соус: коли смажені овочі будуть готові, перемістіть їх разом із соком у блендер. Перемішайте до однорідності. Додайте приготовану томатну суміш у блендер і знову перемішайте до повної однорідності.
Процідіть змішаний соус через дрібне сито назад у горщик, щоб забезпечити шовковистість. Тушкуйте на слабкому вогні ще 10-15 хвилин. Додайте сіль до вашого смаку. Доведіть велику каструлю підсоленої води до кипіння. Відваріть пасту до стану al dente, дотримуючись інструкцій на упаковці. Залиште трохи води для пасти, перш ніж злити.
У великій сковороді нагрійте щедру кількість соусу на середньому вогні. Додайте трохи води для макаронів і додайте приблизно сир пармезан. Додайте зціджену пасту на сковороду разом із ще однією ложкою соусу. Перемішуйте, поки паста повністю не покриється соусом.
Порада від Інформатора: подавайте негайно, посипавши тертим сиром Пармезан.
@fromscratchbysab Inspired by The John Travolta Pasta from Florence Ingredients: • 3 red bell peppers, quartered • 2 orange bell peppers, quartered • 3 small onions, peeled and quartered • 6 garlic cloves, peeled • 2 tbsp extra virgin olive oil (plus more for cooking) • Salt, to taste • 1 tube Mutti tomato paste • 1 can whole peeled Mutti tomatoes • Freshly grated Parmesan cheese (approx. 3 tbsp, plus more for serving) • 1 lb paccheri pasta (or your preferred pasta) Instructions: 1. Prep and Roast the Vegetables: • Preheat the oven to 400°F (200°C). • Arrange the bell peppers, onions, and garlic cloves on a baking sheet or in a roasting dish. Drizzle with 2 tablespoons of olive oil and sprinkle with salt. • Roast in the oven for 25-30 minutes, or until the vegetables are softened and slightly browned. 2. Cook the Tomato Base: • While the vegetables roast, heat 1 tablespoon of olive oil in a large Dutch oven or pot over medium heat. • Add the tomato paste and cook for about 5 minutes, stirring frequently, until the paste darkens slightly and becomes fragrant. • Add the canned whole peeled tomatoes to the pot. Lower the heat to medium-low and simmer for 25-30 minutes, stirring occasionally, until the mixture thickens and the tomatoes break down. 3. Blend the Sauce: • Once the roasted vegetables are ready, transfer them (along with their juices) to a blender. Blend until smooth. • Add the cooked tomato mixture to the blender and blend again until fully smooth. 4. Strain and Finish the Sauce: • Strain the blended sauce through a fine mesh sieve back into the Dutch oven or pot to ensure a silky texture. • Simmer on low heat for an additional 10-15 minutes. Adjust the seasoning with salt to taste. 5. Cook the Pasta: • Bring a large pot of salted water to a boil. Cook the paccheri pasta until al dente, following the package instructions. Reserve some pasta water before draining. 6. Combine and Serve: • In a large skillet, heat a generous amount of the sauce over medium heat. Add a splash of reserved pasta water and stir in about 3 tablespoons of freshly grated Parmesan cheese. • Add the drained pasta to the pan, along with another spoonful of sauce. Toss until the pasta is fully coated in the sauce. • Serve immediately, topped with more grated Parmesan cheese. #food #foodtiktok #recipe #pasta #fyp #fypシ #for ♬ Taste - Tyga