Біф Веллінгтон по-українськи: старовинний рецепт

Таке м'ясо виходить надзвичайно соковитим

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Свинина в тісті з чорносливом підкорила серця українців дуже давно

Відома британська страва "Біф Веллінгтон" – це молода яловича вирізка, загорнута в гриби. Втім, наші бабусі готували м'ясо в тісті ще раніше. Це дозволяло йому залишатись соковитим, адже у тісті, немов у рукаві чи фользі, яких тоді ще не було, зберігалися всі соки. Тож, сьогодні пропонуємо приготувати м'ясо в тісті з чорносливом.

Рецепт м'яса, загорнутого в тісто, сподобається всім! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду. 

Свинина в тісті з чорносливом і шпинатом

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • Борошно – 420 г.
  • Вода тепла – 250 г.
  • Сіль – дрібка.
  • Цукор – 15 г.
  • Дріжджі сухі – 6 г.
  • Яйце – 1штука.

Для начинки:

  • Філе свинини – 1 кг.
  • Гірчиця – 3 столові ложки.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Чорнослив – 10 штук.
  • Шпинат – пучок.
  • Олія – ​​2 столові ложки.
  • Масло вершкове – 30 г.
  • Бекон – 5-7 смужок.
  • Сіль, перець – до смаку.
  • Часник – 1 зубчик
  • Мускатний горіх – дрібка.
Це чудова святкова страва наших бабусь.
Це чудова страва до святкового столу з будь-якої нагоди!

Як готувати: 

Натріть свинину ароматними травами і залиште промаринуватись. Півкільцями наріжте цибулю. Відправте м'ясо на розігріту пательню з олією й обсмажте з обох сторін впродовж пари хвилин до скоринки. Підсмажте цибулю, подрібніть чорнослив, попередньо його промивши.

Приготуйте дріжджове тісто на воді. Загорніть в нього подушку з цибулі й чорносливу, додайте шпинат, а зверху викладіть м'ясо, закрийте тісто та прикрасьте "косичкою". Випікайте у відповідності до кількості м'яса. На кілограм м'яса страва запікається годину-півтори, якщо ви запікаєте 2 кг м'яса – робіть це протягом двох годин. 

Порада від Інформатора: можна взяти будь-яку частину свинини, це може бути корейка чи шийка, тобто будь-що, що ви хочете запекти! До начинки також можна додати кілька смужок бекону – для більш димного запаху страви. Смачного!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube