Щоб бургер був соковим, потрібні правильно м'ясо та сильний вогонь
Великі соковиті бургери полюбляють як діти, так і дорослі. Ця страва популярна у всьому світі. Зустріти її можна не тільки у меню закладів швидкого харчування, а й у деяких ресторанах. Також бургери часто готуються вдома. Щоб вийшло смачно, треба знати певні секрети. Більшість з них стосуються котлети, яка є основним інгредієнтом.
Котлета у бургері має бути соковитою, ніжною і гарно тримати форму. А ще у неї має бути рум'яна скоринка та насичений смак. Шеф-кухар та автор кулінарних книг Кенджі Лопес-Альт розкрив секрети як цього досягти і зробити для себе і близьких ідеальний бургер. Їх опублікувало видання NYT Cooking. Все доволі просто, тож не варто лякатись, а краще брати на озброєння та приступати для готовки.
Для бургера краще взяти яловичий фарш. Він містить достатню кількість білків та жирів. Не варто його довго вимішувати, достатньо кілька легких рухів, інакше ви отримаєте дуже щільну котлету, схожу на гумку. Не треба додавати до м'яса ніяких інгредієнтів, таких як яйця, цибуля, зелень, панірувальні сухарі і спеції. Вони лише погіршать смак та заберуть соковитість, яка дуже важлива для цієї страви.
Також до фаршу не слід додавати сіль, вона розщеплює м'язові білки і сприяє їх кращому зв'язування. Це корисно для ковбасок, які повинні мати щільну текстуру, але не для бургерів, які мають вийти фактурними з безліччю порожнин для соку і витопленого жиру. Приправляти сіллю треба лише зверху під час жарки. Це забезпечите котлеті оптимальну структуру і додасть приємну солону кірку.
Готуєте ви бургер на грилі або на сковорідці, підрум'янення – запорука смаку, а сильний жар – ключ до успіху. Для того щоб котлета не вийшла сирою в середині, почекайте поки гриль чи пательня гарно прогріється, а тільки потім кладіть її та обсмажуйте до коричневої скоринки не перевертаючи. Тільки коли одна сторона добре просмажиться, перевертайте. Це дозволить зберегти соковитість та розкрити смак.
Не залишайте котлети лежати на обробній дошці або тарілці, їх потрібно одразу викладати на булочку та формувати бургер. Тож варто її підготувати до того, як котлета підсмажиться. Ідеальною страва вийде, якщо булочки також будуть хрумкі з середини. Тож викладіть їх поряд на гриль чи пательню і підмажте з одного боку.
Ось такі прості кроки дозволять вам отримати неймовірну страву на виході та порадувати близьких чи друзів. Смачного!