Поява Олега Винника викликала апетит: настав час хапатися за вим'я

Коров'яче вим'я у поєднанні з фенхелем вийшло ароматним та ніжним. Корисні поради

Рецепт
Відварене вим'я може виступати і як основна страва.

Український співак Олег Винник, який від початку повномасштабного вторгнення не з'являвся в Україні, 31 липня святкує 51-й день народження. Колишній кумир "вовчиць" обожнює готувати. Кулінарію він називає своєю терапією. Вперше спробував щось зварити співак у студентські роки. Тоді це була необхідність, а зараз хобі. Може зварити і борщ, і солянку. Саме на кухні Винник збирається з думками і налаштовується на нові кроки. Але не всі страви та продукти йому до смаку.

Наприклад, співак не любить субпродукти. Він віддає перевагу м'ясу і рибі. Але така заявка стала справжнім викликом для відомо шеф-кухаря колумбійського походження Ектора Хіменеса Браво. Тож він вирішив показати Олегу Виннику, що навіть, на перший погляд, непривабливі субпродукти можуть бути смачними. Вибір ліг на вим'я. Якщо його приготувати правильно та зі спеціями, то вим'я виходить дуже ніжним і навіть смачнішим за цільне м'ясо. Тож рецепт відомий, давайте готувати.

Тушковане вим'я з фенхелем та волоським горіхом

Вим'я виходить дуже ніжне та ароматне
Вим'я виходить дуже ніжне та ароматне.

Вам знадобиться:

  • вим'я – 500 г
  • фенхель – 200 г
  • біле вино – 50 мл
  • вершки – 70 мл
  • цибуля – 100 г
  • фета – 10 г
  • часник – 30 г
  • цибуля-порей – 30 г
  • волоські горіхи – 40 г
  • вершкове масло – 20 г
  • чебрець – 5 г
  • базилік – 5 г

Як готувати:

Вим'я гарно вимийте та перекладіть у пакет. Додайте біле вино, соль, перець, фенхель, часник, тим'ян. Гарно струсіть і залиште маринуватись на 30 хвилин. Тим часом поставте каструлю з водою, щоб закипіла. Потім перекладіть вим'я у киплячу воду, воно має варитись 45 хвилин. 

Готове вим'я викладаєте на тарілку та даєте трохи охолонути. Нарізаєте соломкою.
Окремо нарізаєте на тоненькі напівкільця фенхель та обсмажуєте його на пательні разом з подрібненою цибулею та часником. Як підрум'яняться, додаєте до них порізане вим'я, вершки та вино. Тушкуєте.

Викладаєте вим'я з овочами на тарілку і прикрашаєте сиром фета, волоськими горіхами та базиліком. Смачного!

Порада від Інформатора: перед приготуванням з вимені треба зняти плівку та надлишок жиру, це дозволить уникнути неприємного запаху і смаку. Можна використати овочевий чи м'ясним бульйон для варіння. Відварене вим'я добре поєднується з картоплею, рисом, овочами.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити