Тілль Ліндеманн відмовився від м'яса і перейшов на корисні бутерброди. Але до чого тут Енді Воргол?
Рецепт веганського бургера в домашніх умовах сподобається всім шанувальникам культового бутерброда, особливо з числа тих, хто відмовився від м'яса або вирішив розгрузитися після нового року та ситних святкових салатиків. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду.
Лідер німецького рок-гурту Rammstein кілька років тому подався у вегани. Майстер епатажу Тілль Ліндеманн не просто перестав їсти м'ясо. Він повідомив про це у властивій йому дещо провокативній манері, знявшись в рекламі бургерів для веганів й спародіювавши короля американського поп-арту з українським корінням Енді Воргола. Той колись їв бургер на камеру. Ліндеманн зробив те саме.
Оскільки 4 січня Тілль святкує народини, Інформатор покаже як це було і розповість, як приготувати веганський бургер в домашніх умовах!
Класичний легендарний бургер - це базовий бутерброд, до складу якого входить котлета з мармурової яловичини, свіжоспечена булочка, мариновані огірочки, червона цибуля та фірмовий соус. У веганському варіанті м'ясо замінюють бобами, зеленню та прянощами!
Приготуйте кіноа для бургера. У каструлі закип'ятіть воду, додайте часник, пропущений через прес, і посоліть. Кіноа покладіть у воду та варіть за інструкцією на упаковці. Перед варінням кіноа обов'язково промийте кілька разів прохолодною водою, інакше крупа злегка гірчить, що не найкраще позначиться на смаку веганського бургера.
Солодкий перець дрібно наріжте, видаливши насіння. Кінзу вимийте, обсушіть та порубайте. Квасолю відкиньте на сито, потім подрібніть у блендері. З'єднайте з теплою кіноа, солодким перцем і кінзою, хмелі-сунелі. Посоліть і поперчіть.
Льняне борошно розведіть 1-2 столовими ложками води, потім додайте в суміш з кіноа та квасолі. Ретельно перемішайте. Сформуйте з маси котлети для бургера і обсмажте на оливковій олії до рум'яної скоринки.
Приготуйте інгредієнти бургера. М'якуш авокадо розімніть з лимонним соком, посоліть і поперчіть. Огірки наріжте кружальцями, цибулю - кільцями. Булочки розріжте на половинки та обсмажте на сухій сковороді зрізами донизу.
Змастіть зрізи булочок томатним соусом. На нижні частини викладіть листя салату, котлету з кіноа, пюре з авокадо, огірочки та цибулю. Накрийте верхніми частинами булочок. Подайте веганські бургери на стіл.
Порада від Інформатора: зробити веганський бургер ще кориснішим можна, замінивши стандартні круглі булочки з кунжутом на пісний, цільнозерновий хліб або цільнозернові хлібці.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.