Вечеря в стилі Абатства Даунтон: Зовсім не вівсянка, сер

Актор Г'ю Бонневіль обожнює цю страву британської аристократичної кухні, яка підкорить ваше серце

Рецепт
Смак епохи абатства Даунтон.

Англійський актор Г'ю Бонневіль 10 листопада відзначає 62-й день народження. Широку відомість він отримав насамперед завдяки ролі Роберта Кроулі, графа Грантема, в історичному серіалі "Абатство Даунтон". Актор зразковий сім'янин і народний улюбленець, має відмінне почуття гумору. Він називає себе "королем барбекю" хоча визнає, що дружина готує краще. Бонневіль любить цей процес і навіть брав участь у кулінарних шоу.

У серіалі "Абатство Даунтон" велику увагу приділяли деталям, пов'язаним з їжею, приготуванням страв та офіційними застіллями. Згодом навіть випустили пару книг з рецептами: "Офіційна кулінарна книга Абатства Даунтон" і "Офіційна книга рецептів коктейлів Абатства Даунтон". Вони містять понад сотню рецептів, які були адаптовані з кулінарних традицій періоду. Одним з них є ескалоп у грибному соусі. І це не тільки звучить неперевершено, а і на смак захоплююче. 

Легкий курячий ескалоп в грибному соусі

Абатство Даунтон 1
Соковитий ескалоп у ніжному соусі.

Вам знадобиться:

Для ескалопа:

  • курячі грудки – 2 шт.
  • борошно – 1 склянка
  • яйця – 2 шт.
  • молоко – 3 ст.л.
  • панірувальні сухарі – 1 склянка
  • сіль та чорний перець

Для соусу:

  • курячий бульйон – 2 склянки
  • молоко – 1 склянка
  • цибуля-шалот – 3 шт.
  • бекон – 3 скибочки
  • борошно – 2 ст.л.
  • петрушка – пів пучка
  • чебрець – 3 гілочки
  • гриби – 200 г
  • зелена цибуля – пів пучка

Як готувати:

Візьміть куряче філе та розріжте його навпіл по горизонталі. Накрийте харчовою плівкою, відбийте м'ясо приблизно до товщини 6 мм. В окремі тарілки насипте борошно, молоко з яйцями (змішайте до однорідності) та панірувальні сухарі.

Кожну частину філе спочатку обваляйте у борошні, потім у суміші молока і яєць, потім у панірувальних сухарях. Поставте на вогонь пательню і налийте рослинну олію, обсмажте м'ясо з кожного боку до золотистої скоринки.

Викладіть на деко та поставте у духовку, попередньо розігріту до 150 градусів. А тим часом приготуйте соус. У каструлю влийте бульйон і поставте на вогонь, щоб він уварився та вдвічі зменшився в об'ємі. Зніміть з вогню і додайте молоко. Розмішайте. 

На пательні обсмажте бекон до хрумкої скоринки, зніміть і викладіть на паперове полотенце. У жир, що лишився після бекону, додайте подрібнену цибулю-шалот і готуйте дві хвилини, потім додайте гриби і листочки чебрецю. Смажте ще п'ять хвилин, постійно помішуючи.

Посипте суміш борошном, перемішайте і лишіть на п'ять хвилин. Влийте поступово бульйон з молоком, постійно помішуючи. Доведіть до кипіння і готуйте ще п'ять хвилин. Зніміть з вогню. Подавайте на великій тарілці. Спочатку покладіть грудку та полийте її грибним соусом. Зверху посипте подрібнено цибулею та петрушкою. 

Поради від Інформатора: щоб покращити смак, молоко можна замінити на вершки. До соусу можна додати часник та сир, які зроблять смак більш насиченим. Щоб зробити м'ясо соковитішим, його можна вимочити в розсолі або натерти сумішшю спецій, як-от паприка, сіль і перець, перед смаженням.

Слідкуйте за нами у Telegram

Image
Оперативні новини та разбори: Україна, світ, війна

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Україна на часі Youtube
Інформатор у
телефоні 👉
Завантажити