Суп містить велику кілкість овочів та спецій, тому зігріє та наситить прохолодним осінннім вечором
Британська кіноакторка Тільда Свінтон, яка є володаркою нагород Берлінського та Венеційського кінофестивалів, лауреаткою премії BAFTA і Оскар, святкує свій день народження 5 листопада. Їй виповнилось 65 років. Акторка відома за ролями у фільмах "Хроніки Нарнії: Лев, чаклунка та шафа", "Суспірія", "Доктор Стрендж" та "Виживуть тільки коханці". Тільда виглядає неперевершено. Підтримувати таку форму їй допомагає здорове харчування.
Тільда Свінтон переважно харчується стравами з овочів і риби, а її "фірмовою" є рибний пиріг. Але можна згадати суп, який її героїня готувала у фільмі "Я – це любов". Основним його інгредієнтом була спельта. Це вид пшениці, відомий своїм високим вмістом білка, клітковини та вітамінів. Її часто називають "чорною ікрою серед злаків" через високу поживну цінність, а також як органічний продукт, який добре засвоюється організмом.

В каструлі або на великій сковороді до золотистого кольору обсмажте спельню, додавши трохи олії. Додайте насіння фенхелю та червоний перець, перемішайте. Покришіть на шматочки шириною 0,5 см цибулю-порей, моркву, цукіні та капусту. Додайте до спельні. Тушіть 3 хвилини.
Потім викладіть помідори і влийте бульйон, додайте лавровий лист, гілочку тим'ян і чорний перець, а ще квасолю та тертий пармезан. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та готуйте 25-30 хвилин. Посоліть і посипте подрібненою свіжою зеленню. Смачного!
Поради від Інформатора: щоб покращити смак страви можна додати куркуму, розмарин, базилік та кріп. Також можна зробити суп більш насиченим за допомогою вершкового масла, сметани, плавленого сиру або домашнього бульйону. Для балансування смаку можна додати дрібку цукру, яка пом'якшить кислинку овочів, а для подачі – домашні грінки.