Сезонні рецепти: незвичайні салати з літніх овочів

Читать на русском

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Читайте наш матеріал

Читать на русском
Сезонні рецепти: незвичайні салати з літніх овочів

Не знаєте, що приготувати на вечерю? Читайте наш матеріал

Овочі - основа здорового раціону і головний інгредієнт багатьох літніх страв. 

Інформатор підібрав кілька нескладних рецептів сезонних салатів для тих, кому набридли стандартні сполучення. 

Салат з цукіні з моцарелою 

 

Салат из цукини

Інгредієнти: 

  • Кабачки цукіні невеликі - 4 шт. ;
  • Оливкова олія - 2 ст. л .;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений чорний перець - за смаком;
  • Помідори черрі - 400 г;
  • Моцарелла - 150 г;
  • ½ пучки базиліку;
  • 2 столові ложки бальзамічного оцту.

Приготування: 

  1. Ножем або теркою-шинковкою нарізати цукіні на тонкі смужки. 
  2. Замаринувати цукіні в оливковій олії і спеціях на 15-20 хвилин. 
  3. Помідори і моцарелу розрізати навпіл. 
  4. Змішати сир, чері, цукіні і базилік, додати бальзамічний оцет, після чого ретельно перемішати. 

Салат з баклажанів 

 

Салат баклажаны

Інгредієнти: 

  • Баклажан - 1 шт.
  • Помідор - 2 шт.
  • Зелень - за смаком
  • Картопляний крохмаль - 2 ст. л.
  • Сіль, соус кисло-солодкий - за смаком

Приготування: 

  1. Баклажани нарізати на кубики, посолити, викласти на серветку, щоб прибрати зайву рідину. 
  2. Обваляти кубики в картопляному крохмалі і обсмажити на пательні до золотистої скоринки. 
  3. Зелень і помідори нарізати, змішати з баклажанами. За бажанням додати соус і кунжут для прикраси. 

Італійський салат Панцанелла

 

панцанелла

Інгредієнти: 

  • Багет - 2 шт .;
  • Оливкова олія - 120 мл;
  • Червоний винний оцет - 3 ст.л .;
  • Мед - 1 ч.л .;
  • Сіль за смаком;
  • Мелений чорний перець - за смаком;
  • 1 великий огірок;
  • Червоні і жовті помідори черрі - 800 г;
  • 1 червона цибулина;
  • 1 зубчик часнику;
  • 1 пучок базиліка.

Приготування: 

  1. Нарізати багет на кубики, обсмажити на сковороді з половиною оливкового масла протягом 10 хвилин. Періодично помішувати. 
  2. Огірок нарізати великими часточками, помідори розрізати навпіл. 
  3. Подрібнити цибулю і часник, крупно нарізати листя базиліка. 
  4. Приготувати заправку. Для цього змішати оцет, мед, спеції і оливкове масло. 
  5. Інгредієнти змішати, додати заправку. 

Незвичайні рецепти з кабачків можна прочитати тут.А тут ви знайдете сезонні страви від Євгена Клопотенка. 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал,щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live.Підписатися на канал у Viber можна тут .

 

 

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.