Готувати таку юшку швидко й доволі просто, аби були різні види грибів!
Рецепт юшки з кількох видів грибів до польського різдвяного столу сподобається усім, хто любить грибні перші страви! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні.
Типовою стравою в поляків є м’ясна печеня, оскільки традиційно заведено накривати стіл з пісними стравами. Вечерю на Святвечір у Польщі розпочинають лише з першою зорею, що символізує народження Ісуса. Як і в Україні, на вечерю подають 12 пісних страв, які символізують 12 апостолів. Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв до різдвяного столу поляків!
Найпопулярніші частування поляків на Різдво:
Тож, меню польської різдвяної вечері найбільше з усіх подібне до українського!
Інформатор вже розповідав про традиції різдвяного столу у Франції, Великій Британії, Мексиці, Італії, Австралії та Норвегії. Сьогодні ж ми приготуємо просту у створенні грибну юшку - до польського святкового столу!
Спершу треба залити окропом білі сушені гриби та залишити на 15 хвилин. Напівкільцями слід порізати цибулю, натерти на крупній тертушці моркву. Далі треба злити воду з грибів на нарізати їх шматочками. Також нарізаємо шматочками картоплю.
Картоплю й гриби треба покласти в каструлю з 2,5 літрами киплячої води (в якій набухали гриби). Все проварити ще 15 хвилин. Тепер час зробити засмажку - з цибклі та моркви на суміші з вершкового масла та рослинної олії. Підсмажуємо все до золотистого кольору та додаємо сметану, смажимо ще кілька хвилин.
Далі нарізаємо всі інші види грибів. Додаємо гриби та засмажку до каструлі з картоплею, солимо, додаємо зелень, проварюємо ще кілька хвилин. Ваш суп готовий, смачного!
Порада від Інформатора: додаємо в юшку морожені, солоні, свіжі, мариновані гриби - чим більше різних грибів у юшці, тим вона смачніша. Щасливого Різдва!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.