Різдвяний стіл по-польськи - рецепт

Готувати таку юшку швидко й доволі просто, аби були різні види грибів!

Рецепт, Різдво, лайфхак, кухні народів світу
Різдвяний стіл поляків наближений до українського столу.

Рецепт юшки з кількох видів грибів до польського різдвяного столу сподобається усім, хто любить грибні перші страви! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні.

Типовою стравою в поляків є м’ясна печеня, оскільки традиційно заведено накривати стіл з пісними стравами. Вечерю на Святвечір у Польщі розпочинають лише з першою зорею, що символізує народження Ісуса. Як і в Україні, на вечерю подають 12 пісних страв, які символізують 12 апостолів. Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв до різдвяного столу поляків!

Різдвяний стіл поляків за кулінарною традицією найбільш наближений до України.
Різдвяний стіл поляків за кулінарною традицією найбільш наближений до України.

Найпопулярніші частування поляків на Різдво:

  • червоний борщ з галушками,
  • грибна юшка,
  • короп,
  • вареники,
  • тушкована квашена капуста,
  • оселедець,
  • голубці,
  • кутя,
  • імбирні пряники,
  • маковий пиріг,
  • сухофрукти.

Тож, меню польської різдвяної вечері найбільше з усіх подібне до українського!

Інформатор вже розповідав про традиції різдвяного столу у Франції, Великій Британії, Мексиці, Італії, Австралії та Норвегії. Сьогодні ж ми приготуємо просту у створенні грибну юшку - до польського святкового столу!

Вам знадобиться: 

  • Сметана - 200 г.
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Гриби (сушені, мариновані, солоні, свіжі або заморожені) - 200 г.
  • Картопля (середня) - 6 штук.
  • Зелень - 1 пучок
  • Лист лавровий - 2 штуки.
  • Сіль за смаком.
Така юшка виходить дуже смачною та зігріваючою!
Така юшка виходить дуже смачною та зігріваючою!

Як готувати: 

Спершу треба залити окропом білі сушені гриби та залишити на 15 хвилин. Напівкільцями слід порізати цибулю, натерти на крупній тертушці моркву. Далі треба злити воду з грибів на нарізати їх шматочками. Також нарізаємо шматочками картоплю. 

Картоплю й гриби треба покласти в каструлю з 2,5 літрами киплячої води (в якій набухали гриби). Все проварити ще 15 хвилин. Тепер час зробити засмажку - з цибклі та моркви на суміші з вершкового масла та рослинної олії. Підсмажуємо все до золотистого кольору та додаємо сметану, смажимо ще кілька хвилин. 

Далі нарізаємо всі інші види грибів.  Додаємо гриби та засмажку до каструлі з картоплею, солимо, додаємо зелень, проварюємо ще кілька хвилин. Ваш суп готовий, смачного!

Порада від Інформатора: додаємо в юшку морожені, солоні, свіжі, мариновані гриби - чим більше різних грибів у юшці, тим вона смачніша. Щасливого Різдва!

Таку грибну юшку готувати доволі просто й швидко!
Цю пісну грибну юшку готувати доволі просто й швидко!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube