Різдвяний стіл по-норвезьки - рецепт

Типовою стравою тут є овеча голова. Натомість ми приготуємо свинячу рульку, яку також полюбляють норвежці.

Рецепт, Різдво, лайфхак, кухні народів світу
Головна кулінарна традиція Різдва в Норвегії дещо незвична, попереджаємо!

Рецепт свинячої рульки до норвезького різдвяного столу сподобається усім, хто любить ароматне й ситне м'ясце, запечене в духовці! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв до різдвяного норвезького столу!

Норвегія - країна з аівнічним кліматом, тод Різдво тут сніжне та особливо атмосферне!
Норвегія - країна з північним кліматом, тод Різдво тут сніжне та особливо атмосферне!

Типовою стравою тут є овеча голова, яку готують на парі у цілому вигляді. Більш звичними серед популярних страв на норвезьких святкових столах є жирні й калорійні свинячі реберця й тріска, яку відварюють або запікають і подають з маслом, сіллю та перцем. Крім того, засолена форель або голець та реберця ягняти.

Інформатор вже розповідав про традиції різдвяного столу у Франції, Великій Британії, Мексиці, Італії та Австралії. Сьогодні ж ми приготуємо запечену в духовці свинячу рульку - до норвезького святкового столу!

Вам знадобиться: 

  • Рулька свиняча - 1 штука.
  • Морква - 1 штука.
  • Цибуля - 1 штука.
  • Часник - 3 зубчики.
  • Перець горошком - 10 штук.
  • Лавровий лист - 4 штуки.
  • Перець мелений - 1 чайна ложка.
  • Паприка мелена - 1 чайна ложка.
  • Часник мелений - 1 чайна ложка.
  • Олія - 2 столові ложки.
  • Сіль - 1-2 столові ложки.
Рулька – це частина свинячої тушки, точніше, частина ноги. З неї можна приготувати безліч страв. Особливо всім буде до смаку соковита свиняча рулька, запечена в духовці. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу.
Рулька – це частина свинячої тушки, а точніше, частина ноги. 

Зі свинячої рульки на кісточці можна приготувати безліч страв. Особливо всім буде до смаку соковита свиняча рулька, запечена в духовці. Така страва стане чудовою прикрасою будь-якого святкового столу!

Як готувати: 

У великій каструлі залийте м'ясо водою, покладіть туди порізані крупними шматками моркву та цибулю. Додайте лавровий лист, перець горошком, часник та сіль (приблизно 1 солова ложка на літр води). Відправте каструлю на вогонь, варіть 1,5 години. Дістаньте готову рульку.

Далі приготуйте маринад. Візьміть склянку бульйону, додайте мелений перець, паприку, часник та олію. Залийте рульку цим маринадом. Залиште маринуватися на 15 хвилин.

Перекладіть свинячу рульку у форму для запікання і налийте туди ж маринад. Поставте запікатися в духовку приблизно на 1,5 години за 180°С.

Свмняча ніжка, запечена в духовці, стане окрасою будь-якого свято!
Свиняча ніжка, запечена в духовці, стане справжньою кулінарною окрасою будь-якого свята, а тим більше - зимового!

Порада від Інформатора: у процесі приготування постійно поливайте м'ясо маринадом та перевертайте. Смачного і щасливого Різдва!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте в нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube