Різдвяний стіл по-французьки - рецепт

Інформатор розповість про різдвяні страви різних країн світу.

Рецепт, Різдво, лайфхак
Французи ставлять на стіл пиріг, м'ясо та морепродукти.

Рецепт різдвяної страви за французьким рецептом сподобається усім, хто любить м'ясо, запечене в духовці! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

Різдво - сімейне свято.
Різдво - сімейне свято.

Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Сьогодні Інформатор розповість як приготувати традиційну різдвяну страву з французького столу.

Французи неодмінно подають до різдвяного столу:

  • смажену індичку,
  • м'ясо, фаршироване каштанами, 
  • здобний пиріг,
  • устриці,
  • фуа-гра.

Ми приготуємо смажену індичку по-французьки в духовці.

Вам знадобиться:

  • Індичка – два філе.
  • Томати – два великих помідора.
  • Яйця – 1 штука.
  • Тверидий сир – 300 г.
  • Цибуля – 150 г.
  • Олія рослинна – 10 мл.
  • Майонез – 3 столові ложки.
  • Сіль, перець – по 10 г.
Індичку готують не тільки американці - на День подяки, але й французи - на Різдво!
Індичку готують не тільки американці - на День подяки, але й французи - на Різдво!

Як готувати: 

Філе індички сполосніть, позбавте від шкіри, якщо вона є. Наріжте середніми пластинами і складіть в миску.

В цю ж ємність вбийте яйце, насипте сіль і перець. Розмішайте руками, щоб яєчна суміш зі спеціями розподілилася по всім кусочкам індички.

Томати краще всього брати великі і міцні. Їх сполосніть, наріжте кружечками. Цибулину очистіть, наріжте тонкими кільцями.

Твердий сир натріть на тертці. Форму для запікання або деко змастіть рослинним маслом. Потім розкладіть пластини індички, зверху кільця цибулі.

Розподіліть кружечки помідорів по всій поверхні, змастіть майонезом і присипте сиром. Розігрійте духовку до 180 С і запікайте індичку по-французьки протягом сорока хвилин.

Порада від Інформатора: можна використовувати будь-який сир, головне, щоб це був твердий сорт. Готову страву можна присипати зеленню або подати окремо в піалі або маленькій тарілочці.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube