Австралійці запозичили в європейців деякі різдвяні страви.
Рецепт рисових кульок з м'ясною начинкою до австралійського різдвяного столу сподобається усім, хто любить легкі й поживні страви з рису! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв до різдвяного австралійського столу!
Різдво в Австралії дуже відрізняється від звичного для нас, оскільки в цей час тут літо. Основною стравою для австралійців зазвичай є шинка. Оскільки країна оточена океаном, популярно також готувати морепродукти, наприклад, креветки на грилі. Є на столі й різдвяний пудинг, індичка чи фарширований пиріг (запозичені з європейської кухні).
Традиційним десертом є White Christmas - це поєднання сухого кокосу, сухофруктів і легких, солодких рисових кульок. Та ми пропонуємо вашій увазі рецепт більш поживних рисових кульок, також запозичений з європейської кухні.
Інформатор вже розповідав про традиції різдвяного столу у Франції, Великій Британії, Мексиці та Італії. Сьогодні ж ми приготуємо рисові кульки - до австралійського святкового столу!
До м'яса, пропущеного через м'ясорубку, додайте майонезний соус з часником, який додасть начинці ніжнішого смаку. Також додайте дрібно порубану зелень, спеції, змішайте все до однорідності.
Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх водою. Рис змішайте з подрібненим на тертці сиром і просійте борошно. Зробіть із рису плоске коло, всередину якого помістіть м'ясну кульку і закрийте пиріжок.
Після формування таких кульок, обваляйте їх у борошні, яйці та нарешті - у подрібнених сухарях.
Смажте рисові кульки до появи легкої скоринки, а потім помістіть у духовку за температури 170 градусів на 15-20 хвилин.
Порада від Інформатора: рисові кульки будуть ще смачнішими, якщо подати їх до столу з соусом. Ми пропонуємо вам приготувати соус на основі сиру фета та майонезу. Соус готується просто – потрібно змішати всі інгредієнти: фету, мед, дрібно порубаний часник, трохи майонезу, дрібку спецій і винний оцет. Для однорідності перебийте все в блендері і соус готовий.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.