Різдвяний стіл по-австралійськи - рецепт

Австралійці запозичили в європейців деякі різдвяні страви.

Рецепт, продукти, харчування, Різдво
В Австралії Різдво святкують влітку!

Рецепт рисових кульок з м'ясною начинкою до австралійського різдвяного столу сподобається усім, хто любить легкі й поживні страви з рису! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Інформатор розповість, як приготувати одну зі страв до різдвяного австралійського столу!

Різдво в Австралії дуже відрізняється від звичного для нас, оскільки в цей час тут літо. Основною стравою для австралійців зазвичай є шинка. Оскільки країна оточена океаном, популярно також готувати морепродукти, наприклад, креветки на грилі. Є на столі й різдвяний пудинг, індичка чи фарширований пиріг (запозичені з європейської кухні).

В Австралії на РІздво - літо.
В Австралії Різдво святкують влітку!

Традиційним десертом є White Christmas - це поєднання сухого кокосу, сухофруктів і легких, солодких рисових кульок. Та ми пропонуємо вашій увазі рецепт більш поживних рисових кульок, також запозичений з європейської кухні.

Інформатор вже розповідав про традиції різдвяного столу у Франції, Великій БританіїМексиці та Італії. Сьогодні ж ми приготуємо рисові кульки - до австралійського святкового столу!

Вам знадобиться: 

  • Відварений круглий рис – 300 г (1,5 склянки).
  • Мʼясний фарш (будь-який, не дуже жирний) – 180-200 г.
  • Зелень: петрушка, базилік – 5-10 г.
  • Спеції – за смаком.
  • Майонез – 100 г.
  • Твердий сир – 100 г.
  • Борошно – 3 столові ложки.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Сухарі для панірування – 100 г (4 столові ложки).
Рисові кульки - це надзвичайно смачно, ароматно та поживно!
Рисові кульки - це надзвичайно смачно, ароматно та поживно!

Як готувати: 

До м'яса, пропущеного через м'ясорубку, додайте майонезний соус з часником, який додасть начинці ніжнішого смаку. Також додайте дрібно порубану зелень, спеції, змішайте все до однорідності.

Сформуйте з фаршу невеликі фрикадельки. Щоб фарш не прилипав до рук, змочіть їх водою. Рис змішайте з подрібненим на тертці сиром і просійте борошно. Зробіть із рису плоске коло, всередину якого помістіть м'ясну кульку і закрийте пиріжок.
Після формування таких кульок, обваляйте їх у борошні, яйці та нарешті - у подрібнених сухарях.

Смажте рисові кульки до появи легкої скоринки, а потім помістіть у духовку за температури 170 градусів на 15-20 хвилин.

Порада від Інформатора: рисові кульки будуть ще смачнішими, якщо подати їх до столу з соусом. Ми пропонуємо вам приготувати соус на основі сиру фета та майонезу. Соус готується просто – потрібно змішати всі інгредієнти: фету, мед, дрібно порубаний часник, трохи майонезу, дрібку спецій і винний оцет. Для однорідності перебийте все в блендері і соус готовий.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube