Густий суп Фанеска по-еквадорськи - рецепт

Традиційний еквадорський суп підійде і для святкування Геловіну!

Рецепт, суп фанеска
Фанеска готується з гарбуза та кількох видів бобових.

Рецепт гарбузового супу з бобами на молоці сподобається усім, хто любить королівський овоч осені та святкує Геловін. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

31 жовтня відзначають Геловін, а ще - день герба Еквадора. Цікаво, що традиційний гарячий суп еквадорської кухні - також на гарбузі. Крім того, він пряний і чудово зігріває.

Інформатор пропонує вашій увазі теплий рецепт фанески - смачного супу з гарбуза, квасолі та гороху на молоці зі спеціями!

Вам знадобиться: 

  • Гарбуз - 500 г.
  • Суміш сушених бобових (квасоля, сочевиця, горох) - 200 г.
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука.
  • Часник - 1 зубець.
  • Оливкова олія - 2 столові ложки.
  • Арахісове масло - столова ложка
  • Кунжутне насіння - щіпка. 
  • Молоко - півсклянки.
  • Зіра - 1 чайна ложка.
  • Петрушка - пучок.
  • Яйця - 2-3 штуки. 
Фанеска — це традиційний гарячий суп Еквадору.
Фанеска — це традиційний гарячий суп Еквадору. Він пісний, тому в країні його часто готують на Паску.

Як готувати: 

Крупи, якщо жорсткі або старі, замочити на 4-5 годин. Суміш бобових залити 3 літрами води, помістити на конфорку на середній вогонь і дочекатися закипання, варити 1-1,5 години.

Гарбуз почистити від шкірки і насіння, нарізати на квадратики товщиною 3 сантиметри.
В окремій каструлі поставити варитися гарбуз на середньому вогні 20 хвилин до розм'якшення. Воду з каструлі з гарбузом вилити, гарбуз протерти через сито або перемолоти в пюре в блендері.

Ріпчасту цибулю і часник почистити, нашаткувати. У сотейник налити оливкову олію, розігріти на середньому вогні, смажити нарізані цибулю і часник 5 хвилин. У сотейник покласти пюре з гарбуза, суміш варених бобових разом з водою, в якій вони готувалися, зіру. Варити фанеску на середньому вогні 15 хвилин. 

Аби суп набув особливої пряності, слід на фінальному етапі його приготування розвести в теплому молоці арахісове масло й кунжут, вилити суміш в фанеску і тримати на середньому вогні 5 хвилин. Далі помити і подрібнити петрушку, прикрасити нею суп в тарілках.

Порада від Інформатора: на фанеску зверху викладають порізані навпіл варені яйця - і так подають! Смачного :)

Крім того прямо на суп, оскільки він виходить густим, немов каша, викладають сир, сирі овочі, емпанадас (пиріжки з м'ясним фаршем) та навіть картоплю фрі.
Крім того прямо на суп, оскільки він виходить густим, немов каша, викладають сир, сирі овочі, емпанадас (пиріжки з м'ясним фаршем) та навіть - в сучасному варіанті - картоплю фрі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube