Традиційний еквадорський суп підійде і для святкування Геловіну!
Рецепт гарбузового супу з бобами на молоці сподобається усім, хто любить королівський овоч осені та святкує Геловін. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
31 жовтня відзначають Геловін, а ще - день герба Еквадора. Цікаво, що традиційний гарячий суп еквадорської кухні - також на гарбузі. Крім того, він пряний і чудово зігріває.
Інформатор пропонує вашій увазі теплий рецепт фанески - смачного супу з гарбуза, квасолі та гороху на молоці зі спеціями!
Крупи, якщо жорсткі або старі, замочити на 4-5 годин. Суміш бобових залити 3 літрами води, помістити на конфорку на середній вогонь і дочекатися закипання, варити 1-1,5 години.
Гарбуз почистити від шкірки і насіння, нарізати на квадратики товщиною 3 сантиметри.
В окремій каструлі поставити варитися гарбуз на середньому вогні 20 хвилин до розм'якшення. Воду з каструлі з гарбузом вилити, гарбуз протерти через сито або перемолоти в пюре в блендері.
Ріпчасту цибулю і часник почистити, нашаткувати. У сотейник налити оливкову олію, розігріти на середньому вогні, смажити нарізані цибулю і часник 5 хвилин. У сотейник покласти пюре з гарбуза, суміш варених бобових разом з водою, в якій вони готувалися, зіру. Варити фанеску на середньому вогні 15 хвилин.
Аби суп набув особливої пряності, слід на фінальному етапі його приготування розвести в теплому молоці арахісове масло й кунжут, вилити суміш в фанеску і тримати на середньому вогні 5 хвилин. Далі помити і подрібнити петрушку, прикрасити нею суп в тарілках.
Порада від Інформатора: на фанеску зверху викладають порізані навпіл варені яйця - і так подають! Смачного :)
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.