Німецькі рибалки називають національну першу страву рибною солянкою.
Рецепт німецький суп лабскаус з оселедця й буряка сподобається усім, хто любить рибні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду.
8 жовтня народилась голова Єврокомісії, німецька політикиня Урсула фон дер Ляйен. На її честь Інформатор публікує рецепт традиційного німецього супу-пюре з оселедця, м’яса, картоплі, буряка, солоних огірків та цибулі під дивовижною назвою - лабскаус. Німецькі рибалки називають національну першу страву - рибною солянкою. Зовні суп виглядає не дуже привабливо, але на смак досить оригінальний.
Вперше варити суп почали балтійські моряки, з’єднавши всі продукти, що знаходилися під рукою. Назва при цьому чомусь походить від англійського lobs-cou(r)se, що означає страва для міцних чоловіків. Вона так подобалася морським вовкам, що ті почали готувати суп на суші. Далі супчик розійшовся вздовж узбережжя Північного моря. Та німці клянуться, що це вони винайшли лабскаус!
Спочатку ставимо варити буряк, тому що він вимагає хвилин 50-60 варіння. Наливаємо до нього трохи оцту, щоб не втратив колір, прикриваємо кришкою. Чистимо картоплю, ріжемо на 4 частини та варимо в окропі з лавром 20 хвилин. Розігріваємо 1,5 столової ложки олії в сковорідці, кидаємо цибулю й смажимо. Додаємо тушонку і смажимо ще 5-10 хвилин, поки не википить рідина.
З картоплі зливаємо воду, лавровий лист викидаємо й починаємо потроху додавати молоко і тиснути картоплю. Приправляємо сіллю, перцем, чебрецем та мускатом. Додати краще відразу все молоко, тому що каструльку потрібно буде поставити знову на найменший вогонь до готовності всієї страви.
Суп повинен бути дуже густим (мусить нагадувати пюре) й по тарілці не розстікатися. Додамо нашу цибульно-м'ясну засмажку до картоплі та тримаємо на маленькому вогні, перемішуючи. Знімаємо шкірку з буряка. Нарізаємо дрібно кубичками і вмішуємо до картоплі. Туди ж вливаємо лимонний сік, чи маринад з огірків.
Беремо ту ж сковороду і розтоплюємо масло, що залишилося. У цей час згортаємо рулетиками оселедець і нарізаємо огірки часточками або кружальцями, а то й віярочками. Щоб гарніше було! Викладаємо картопляну масу на тарілку, зверху кладемо яєчню, з боків огірочки та оселедці.
Порада від Інформатора: для супа по - гамбурзькому огірки та буряки ріжуть кубиками і не змішують з картоплею, а кладуть, як салат - поруч і посипають петрушкою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.