Готуємо лабскаус по-гамбурзькому з оселедця, буряка і огірка - рецепт

Німецькі рибалки називають національну першу страву рибною солянкою.

Рецепт супу з огірка та оселедця
Суп має дещо двиний вигляд, однак напрочуд оригінальний смак!

Рецепт німецький суп лабскаус з оселедця й буряка сподобається усім, хто любить рибні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

8 жовтня народилась голова Єврокомісії, німецька політикиня Урсула фон дер Ляйен. На її честь Інформатор публікує рецепт традиційного німецього супу-пюре з оселедця, м’яса, картоплі, буряка, солоних огірків та цибулі під дивовижною назвою - лабскаус. Німецькі рибалки називають національну першу страву - рибною солянкою. Зовні суп виглядає не дуже привабливо, але на смак досить оригінальний. 

Фон дер Ляйен відверто підтримує Україну і часто вдягається в кольорах національного прапора нашої країни, носить вона і вишиванку!
Фон дер Ляйен відверто підтримує Україну і часто вдягається в кольорах національного прапора нашої країни, носить вона і вишиванку!

Історія страви

Вперше варити суп почали балтійські моряки, з’єднавши всі продукти, що знаходилися під рукою. Назва при цьому чомусь походить від англійського lobs-cou(r)se, що означає страва для міцних чоловіків. Вона так подобалася морським вовкам, що ті почали готувати суп на суші. Далі супчик розійшовся вздовж узбережжя Північного моря. Та німці клянуться, що це вони винайшли лабскаус!

Вам знадобиться:

  • Буряків - 500 г.
  • Картоплі - 1 кг.
  • Яєць - 5 штук.
  • Цибулі (кубиками) - 2 штуки.
  • Яловича тушонка - 600-700 г.
  • Оселедцевих філеїв - 5 штук.
  • Маринованих огірків (середньої величини) - 5 штук. 
  • Топленого масла або свинячого жиру - 2 столові ложки.
  • Кип'яченого молока - 500 мл.
  • Лимонного соку - 2-3 чайні ложки.
  • Лавровий лист - штука.
  • Пучок чебрецю (дрібно нарізаного).
  • Свіжонатертий мускатний горіх.
  • Свіжомелений перець.
  • Сіль - до смаку.
Страва має дивний вигляд, втім це дуже смачно!
Страва має дивний вигляд, втім це дуже смачно!

Як готувати:

Спочатку ставимо варити буряк, тому що він вимагає хвилин 50-60 варіння. Наливаємо до нього трохи оцту, щоб не втратив колір, прикриваємо кришкою. Чистимо картоплю, ріжемо на 4 частини та варимо в окропі з лавром 20 хвилин. Розігріваємо 1,5 столової ложки олії в сковорідці, кидаємо цибулю й смажимо. Додаємо тушонку і смажимо ще 5-10 хвилин, поки не википить рідина.

З картоплі зливаємо воду, лавровий лист викидаємо й починаємо потроху додавати молоко і тиснути картоплю. Приправляємо сіллю, перцем, чебрецем та мускатом. Додати краще відразу все молоко, тому що каструльку потрібно буде поставити знову на найменший вогонь до готовності всієї страви.

Суп повинен бути дуже густим (мусить нагадувати пюре) й по тарілці не розстікатися. Додамо нашу цибульно-м'ясну засмажку до картоплі та тримаємо на маленькому вогні, перемішуючи. Знімаємо шкірку з буряка. Нарізаємо дрібно кубичками і вмішуємо до картоплі. Туди ж вливаємо лимонний сік, чи маринад з огірків.

Беремо ту ж сковороду і розтоплюємо масло, що залишилося. У цей час згортаємо рулетиками оселедець і нарізаємо огірки часточками або кружальцями, а то й віярочками. Щоб гарніше було! Викладаємо картопляну масу на тарілку, зверху кладемо яєчню, з боків огірочки та оселедці. 

Порада від Інформатора: для супа по - гамбурзькому огірки та буряки ріжуть кубиками і не змішують з картоплею, а кладуть, як салат - поруч і посипають петрушкою.  

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube