Різдвяний стіл по-італійськи - рецепт

Складно уявити італійський різдвяний стіл без риби та морепродуктів!

Рецепт, Різдво, лайфхак, кухні народів світу
Можна купити набір з морепродуктів і обрати ті, що вам найбільше до вподоби для приготування салату!

Рецепт різдвяної риби та салату з креветками чи мідіями за італійською традицією сподобається усім, хто любить морепродукти! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Інформатор розповість, як приготувати традиційні страви до різдвяного італійського столу!

Італійці неодмінно готують на Різдво 7 страв із морепродуктів. Найбільшою популярністю серед них користаються:

  • солона тріска,
  • запечена тріска,
  • смажені кальмари,
  • смажені креветки,
  • паста з соусом із молюсків або омарів,
  • салат із восьминога,
  • коктейль із креветками.

Інформатор вже розповідав, як святкують Різдво французи, якими смаколиками прикрашають святковий стіл британці, та в яку страву мексиканці на Різдво ховають фігурку Ісуса, й що це означає. Сьогодні ми розповімо, як приготувати запечену тріску за італійським рецептом. 

Без риби неможливо уявити святковий різдвяний стіл в Італії!
Без риби неможливо уявити святковий різдвяний стіл в Італії!

Вам знадобиться:

  • Філе тріски - 500 г.
  • Цибулина - штука.
  • Яйця курячі - 2 штуки.
  • Тертий сир - 100 г.
  • М’якуш білого хлібу.
  • Вершки - 300 мл.
  • Соняшникова олія.
  • Сіль, чорний мелений перець.

Як готувати: 

Розріжте цибулю тоненькими кільцями. Розріжте рибу невеликими шматочками, потім посоліть і додайте перець. Збийте яйця в мисці до однорідного стану. До яєць додайте тертий сир, сіль та порізаний шматочками м’якуш білого хліба і перемішайте.

Змажте форму для запікання рослинною олією і викладіть цибулю. На цибулю викладіть шматочки риби. Залийте рибу вершками. Потім зверху рівномірно викладіть суміш з яєць, сиру та хліба.

Поставте форму у духовку, розігріту до 180С на 35 - 45 хвилин.

Порада від Інформатора: коли риба буде готова, розділіть на 4 порції та викладіть на тарілки. Смачного!

Салат з морепродуктами - окраса різдвяного столу!
Салат з морепродуктами - окраса різдвяного столу!

Також ми пропонуємо вашій увазі два неординарних салати з морепродуктами - мідіями та креветками. В торгівельних мережах можна придбати набір з морепродуктів (восьминог, мідії, креветки, кальмари) та обрати для приготування салату ті, які вам найбільше до вподоби. Спершу приготуємо екзотичний салат з морською капустою, кальмарами (можна замінити креветками) й гарбузом.

Вам знадобиться:

  • Морська капуста (маринована) - 200 г.
  • Кальмари (або креветки) - 200 г.
  • Гарбуз (без шкірки) - 100 г.
  • Огірок (середній) - 1 штука.
  • Сіль - 0,5 чайної ложки.
  • Перець чорний мелений - за смаком.
  • Рослинна олія (краще оливкова) - 1 столова ложка.

Як готувати: 

Якщо кальмари (креветки) заморожені, то їх слід попередньо розморозити. Вимити під проточною холодною водою. Киплячу воду злегка підсолити й опустити в неї морепродукт. Проварити 4 хвилини і вийняти. Остудити на тарілці.

Гарбуз очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Відварити шматочки гарбуза в бульйоні від морепродуктів 3-4 хвилини (залежно від товщини нарізки). Відкинути їх друшляк, дати стекти воді й остудити. У салатник викласти відварений нарізаний гарбуз.

Остиглий морепродукт нарізати тонкою соломкою і викласти у салатник до гарбуза. Морську капусту витягти з банки, злити всю рідину. Додати потрібну її кількість у салат. Огірок промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати його тонкою соломкою і додати в салат.

Порада від Інформатора: салат за потреби можна трохи підсолити, додати чорний мелений перець або інші спеції за смаком. Заправити невеликою кількістю олії. Перемішати салат і можна подавати до столу.

Другий салат - із мідіями.

Салат із мідіями - дуже освіжаючий!
Салат із мідіями виходить дуже поживний та освіжаючий!

Вам знадобиться:

  • Мідії варено-морожені - 150 г.
  • Яйце - 1 штука.
  • Свіжий огірок - 0,5 штука.
  • Кріп - пучок.
  • Майонез - 1 столова ложка.
  • Перець чорний мелений - дрібка.
  • Сіль - дрібка.

Як готувати: 

Круто відварити куряче яйце. А мідії потрібно просто кинути на хвилинку в киплячу солону воду і вийняти. Огірок та куряче яйце порізати соломкою.

З'єднати всі інгредієнти в салатнику, додати майонез, сіль, перець та кріп. Перемішати і можна подавати салат до столу.

Підписуйтесь на наш Telegram-каналщоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube