Складно уявити італійський різдвяний стіл без риби та морепродуктів!
Рецепт різдвяної риби та салату з креветками чи мідіями за італійською традицією сподобається усім, хто любить морепродукти! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Інформатор розповість, як приготувати традиційні страви до різдвяного італійського столу!
Італійці неодмінно готують на Різдво 7 страв із морепродуктів. Найбільшою популярністю серед них користаються:
Інформатор вже розповідав, як святкують Різдво французи, якими смаколиками прикрашають святковий стіл британці, та в яку страву мексиканці на Різдво ховають фігурку Ісуса, й що це означає. Сьогодні ми розповімо, як приготувати запечену тріску за італійським рецептом.
Розріжте цибулю тоненькими кільцями. Розріжте рибу невеликими шматочками, потім посоліть і додайте перець. Збийте яйця в мисці до однорідного стану. До яєць додайте тертий сир, сіль та порізаний шматочками м’якуш білого хліба і перемішайте.
Змажте форму для запікання рослинною олією і викладіть цибулю. На цибулю викладіть шматочки риби. Залийте рибу вершками. Потім зверху рівномірно викладіть суміш з яєць, сиру та хліба.
Поставте форму у духовку, розігріту до 180С на 35 - 45 хвилин.
Порада від Інформатора: коли риба буде готова, розділіть на 4 порції та викладіть на тарілки. Смачного!
Також ми пропонуємо вашій увазі два неординарних салати з морепродуктами - мідіями та креветками. В торгівельних мережах можна придбати набір з морепродуктів (восьминог, мідії, креветки, кальмари) та обрати для приготування салату ті, які вам найбільше до вподоби. Спершу приготуємо екзотичний салат з морською капустою, кальмарами (можна замінити креветками) й гарбузом.
Якщо кальмари (креветки) заморожені, то їх слід попередньо розморозити. Вимити під проточною холодною водою. Киплячу воду злегка підсолити й опустити в неї морепродукт. Проварити 4 хвилини і вийняти. Остудити на тарілці.
Гарбуз очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Відварити шматочки гарбуза в бульйоні від морепродуктів 3-4 хвилини (залежно від товщини нарізки). Відкинути їх друшляк, дати стекти воді й остудити. У салатник викласти відварений нарізаний гарбуз.
Остиглий морепродукт нарізати тонкою соломкою і викласти у салатник до гарбуза. Морську капусту витягти з банки, злити всю рідину. Додати потрібну її кількість у салат. Огірок промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати його тонкою соломкою і додати в салат.
Порада від Інформатора: салат за потреби можна трохи підсолити, додати чорний мелений перець або інші спеції за смаком. Заправити невеликою кількістю олії. Перемішати салат і можна подавати до столу.
Другий салат - із мідіями.
Круто відварити куряче яйце. А мідії потрібно просто кинути на хвилинку в киплячу солону воду і вийняти. Огірок та куряче яйце порізати соломкою.
З'єднати всі інгредієнти в салатнику, додати майонез, сіль, перець та кріп. Перемішати і можна подавати салат до столу.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.