Різдвяний стіл по-італійськи - рецепт
Складно уявити італійський різдвяний стіл без риби та морепродуктів!
Складно уявити італійський різдвяний стіл без риби та морепродуктів!
Рецепт різдвяної риби та салату з креветками чи мідіями за італійською традицією сподобається усім, хто любить морепродукти! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
Різдво святкують в багатьох країнах світу, де сповідують християнство. Святкова вечеря є спільним звичаєм з цієї нагоди. Зазвичай стіл заставляють смачною їжею, приготованою заради пригощань найближчих родичів та друзів. Однак меню в різних країнах здебільшого відрізняється, і впливає на це характер національної кухні. Інформатор розповість, як приготувати традиційні страви до різдвяного італійського столу!
Італійці неодмінно готують на Різдво 7 страв із морепродуктів. Найбільшою популярністю серед них користаються:
- солона тріска,
- запечена тріска,
- смажені кальмари,
- смажені креветки,
- паста з соусом із молюсків або омарів,
- салат із восьминога,
- коктейль із креветками.
Інформатор вже розповідав, як святкують Різдво французи, якими смаколиками прикрашають святковий стіл британці, та в яку страву мексиканці на Різдво ховають фігурку Ісуса, й що це означає. Сьогодні ми розповімо, як приготувати запечену тріску за італійським рецептом.
Вам знадобиться:
- Філе тріски - 500 г.
- Цибулина - штука.
- Яйця курячі - 2 штуки.
- Тертий сир - 100 г.
- М’якуш білого хлібу.
- Вершки - 300 мл.
- Соняшникова олія.
- Сіль, чорний мелений перець.
Як готувати:
Розріжте цибулю тоненькими кільцями. Розріжте рибу невеликими шматочками, потім посоліть і додайте перець. Збийте яйця в мисці до однорідного стану. До яєць додайте тертий сир, сіль та порізаний шматочками м’якуш білого хліба і перемішайте.
Змажте форму для запікання рослинною олією і викладіть цибулю. На цибулю викладіть шматочки риби. Залийте рибу вершками. Потім зверху рівномірно викладіть суміш з яєць, сиру та хліба.
Поставте форму у духовку, розігріту до 180С на 35 - 45 хвилин.
Порада від Інформатора: коли риба буде готова, розділіть на 4 порції та викладіть на тарілки. Смачного!
Також ми пропонуємо вашій увазі два неординарних салати з морепродуктами - мідіями та креветками. В торгівельних мережах можна придбати набір з морепродуктів (восьминог, мідії, креветки, кальмари) та обрати для приготування салату ті, які вам найбільше до вподоби. Спершу приготуємо екзотичний салат з морською капустою, кальмарами (можна замінити креветками) й гарбузом.
Вам знадобиться:
- Морська капуста (маринована) - 200 г.
- Кальмари (або креветки) - 200 г.
- Гарбуз (без шкірки) - 100 г.
- Огірок (середній) - 1 штука.
- Сіль - 0,5 чайної ложки.
- Перець чорний мелений - за смаком.
- Рослинна олія (краще оливкова) - 1 столова ложка.
Як готувати:
Якщо кальмари (креветки) заморожені, то їх слід попередньо розморозити. Вимити під проточною холодною водою. Киплячу воду злегка підсолити й опустити в неї морепродукт. Проварити 4 хвилини і вийняти. Остудити на тарілці.
Гарбуз очистити від шкірки і нарізати тонкою соломкою. Відварити шматочки гарбуза в бульйоні від морепродуктів 3-4 хвилини (залежно від товщини нарізки). Відкинути їх друшляк, дати стекти воді й остудити. У салатник викласти відварений нарізаний гарбуз.
Остиглий морепродукт нарізати тонкою соломкою і викласти у салатник до гарбуза. Морську капусту витягти з банки, злити всю рідину. Додати потрібну її кількість у салат. Огірок промити, обсушити паперовими рушниками. Нарізати його тонкою соломкою і додати в салат.
Порада від Інформатора: салат за потреби можна трохи підсолити, додати чорний мелений перець або інші спеції за смаком. Заправити невеликою кількістю олії. Перемішати салат і можна подавати до столу.
Другий салат - із мідіями.
Вам знадобиться:
- Мідії варено-морожені - 150 г.
- Яйце - 1 штука.
- Свіжий огірок - 0,5 штука.
- Кріп - пучок.
- Майонез - 1 столова ложка.
- Перець чорний мелений - дрібка.
- Сіль - дрібка.
Як готувати:
Круто відварити куряче яйце. А мідії потрібно просто кинути на хвилинку в киплячу солону воду і вийняти. Огірок та куряче яйце порізати соломкою.
З'єднати всі інгредієнти в салатнику, додати майонез, сіль, перець та кріп. Перемішати і можна подавати салат до столу.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливі новини. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
- Боснійська сирниця в солоному та солодкому варіантах - рецепт
- Дамлама в казані по-таджицьки - рецепт
- Томатно-бобовий суп Харіра за марокканським рецептом
- Густий суп Фанеска по-еквадорськи - рецепт
- Тейлор Свіфт видала рецепт насолоди: Завжди роблю і робитиму для вечірок
- Кому не можна їсти персики зі шкіркою - вчені знайшли відповідь