Прості хитрощі допоможуть швидко приготувати улюблену страву без шкоди для її естетики
Смажена риба є улюбленою стравою у багатьох народів світу, адже вона не тільки смачна, а ще й корисна. Українці теж не є виключенням. Найбільше мешканцям нашої країни смакує короп та карась, адже їх м'ясо дуже ніжне, соковите та має трохи солодкуватий смак. Проте не всі знають, як правильно таку рибку готувати.
У багатьох риба підгоряє, набуваючи гіркуватого смаку та втрачаючи приманний їй аромат. У декого вона розпадається при смаженні, перетворюючись на незрозумілу кашу. Тож Інформатор, завдяки сторінці Хмельницького рибгоспу рекомендує кілька лайфхаків, які допоможуть швидко і якісно приготувати рибу та посмакувати нею з родиною чи друзями.
Коли солити? Щоб смажена риба не розвалювалась і лишилась соковитою, соліть її безпосередньо перед тим, як відправите на пательню, або не раніше ніж за 15 хв до початку приготування. Якщо посолити заздалегідь, риба може втратити соки та форму. Також рекомендуємо трохи солі додати до олії, тоді вона вийде зі хрусткою скоринкою.
Коли додавати спеції? Додавати спеції теж потрібно правильно, щоб не зіпсувати смак. Не варто сипати їх на поверхню риби чи всередину, краще додайте в олійку. Це теж зробить її хрумкою, придасть потрібний аромат й не дасть розпастися при смаженні.
Як панірувати? Рибка у панірувальних сухарях краще тримає свою форму, але і тут слід врахувати певні нюанси. Перед паніруванням радимо вам підсушіти рибу паперовим рушником, щоб прибрати зайву вологу і вона не парила. А ще наносьте паніровку щільно. До сухарів можна додати трохи борошна і тоді поверхня риби вкриється щільніше.
На чому смажити? Для того, щоб обсмажити рибу можна використовувати олію соняшнику, але вона вийде більш рум'яною, якщо використовувати суміш олії та вершкового масла. Тільки додавати треба у два етапи. Спочатку наливаєте на пательню рослину олію, трохи підсмажуєте рибу, а тільки потім додаєте топлене масло.
Що робити, аби не пригоріла? Радимо зробити на рибі невеличкі надрізи, це їй допоможе швидше просмажитись і не пригоріти. Також не кладіть шматочки дуже щільно на пательні, краще лишити між ними достатньо місця. Це дозволить рибі набути апетитної скоринки з усіх боків.
Також під час смаження риби не варто накривати пательню кришкою, це створить парниковий ефект і вона буде тушитись, а не смажитись. Тримайте середній вогонь, це дозволить рибі не пригоріти. Не перевертайте рибу занадто рано. Дочекайтеся, поки нижня сторона стане золотистою. Перш ніж відправити рибу на пательні переконайтесь, що олія добре розігрілась. Це допоможе їй не прилипнути і швидко утвориться скоринка.