З максимально простих інгредієнтів у вас вийде неймовірно апетитна страва
Серед величезної кількості сучасних страв ми часто забуваємо про традиційну кухню, яка є невід'ємною частиною національної ідентичності. Страви, які мають глибоке історичне і культурне значення є у всіх народів світу. Наприклад, катлама. Вона є традиційною стравою кримськотатарської та узбецької кухні.
Кримські татари готують катламу на свята, подаючи її з особливими начинками, а також вона входить до їх повсякденного раціону. Готується страва дуже швидко, але може додати смаку будь-якій іншій. Хоча і самостійно вона також смакує. Катламою можуть смакувати навіть ті, хто дотримується посту. Важливо тільки замінити вершкове масло на рослинне.
Берете глибоку миску і змішуєте в ній манку, борошно, сіль і розпушувач. Додаєте до суміші окроп, але не весь одразу, а частинами, ретельно перемішуючи тісто. Коли воно перестане бути липким, домішуєте руками, формуєте хлібинку. Лишіть на столі, накривши рушником, на 15-20 хвилин, щоб відпочило.
Коли час вийде, розділіть тісто на чотири частини та кожну з них розкачайте в тонкий круглий пласт. Змастіть поверхню вершковим маслом. Якщо хочете додати начинку, то теж розподіліть її рівномірно по коржу. Скрутить його у рулет, а його вже у спіраль. Розкачайте її у пласт, розміром з пательню, на якій плануєте готувати.
Пательню поставте на середній вогонь і розігрійте без додавання олії. Покладіть корж і обжарте з двох боків до золотистої скоринки. Приблизно по 3-5 хвилин з кожної сторони. Готову катламу змажте невеликою кількістю масла для аромату та м'якості. Подавайте гарячими!
Порада від Інформатора: до сирної начинки додайте трохи зелені і тоді катлама буде більш пікантною. Якщо хочете, щоб корж був м'якший, то варто сир додавати не як начинку, а у тісто. Смачного!