Нагодуйте коміка. Макарони під трьома соусами за сімейним рецептом Юрія Ткача

Читать на русском

Юрій Ткач любить і вміє готувати, особливо - соуси!

Читать на русском
Рецепт, стейк, паста
У Юрія Ткача є свій лайфхак, як смажити стейк на сухій пательні.

Юрій Ткач любить і вміє готувати, особливо - соуси!

Рецепт свинини з пастою сподобається усім, хто любить по-справжньому поживні осінні страви. Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

9 листопада народився український актор, комік Юрій Ткач. Коли він з'являється, настрій піднімається автоматично. А коли він ще й готує! А готує він прекрасно. Тож Інформатор залюбки поділиться сімейним рецептом стейку з салатом від іменинника й пастою з трьох соусів. 

Юрій Ткач прекрасно готує з дитинства!
Юрій Ткач прекрасно готує з дитинства!

Спочатку приготуємо м'ясо за сімейним рецептом Юрія Ткача на дві порції. 

Вам знадобиться: 

  • Свинина (ошийок з прожилками сала) - 500 г.
  • Сіль та спеції до смаку.
  • Рослинна олія для смаження.
  • Гірчиця звичайна - 2 чайні ложки.
  • Мед (рідкий) - 2 чайні ложки.
  • Часник - 2 зубочки.
  • Розмарин - пару гілочок. 
  • Сіль. 

Для салату:

  • Цибуля - 3 штуки.
  • Огірки - 2 штуки.
  • Чері (томати) - гілочка.
  • Болгарський перець - штука.
  • Шпинат - 50 г.
  • Рукола - 40 г. 
  • Часник - зубок.

Для соусу: 

  • Гірчиця діжонська - 1 чайна ложка. 
  • Соєвий соус - 1 чайна ложка. 
  • Мед (рідкий) - 1 чайна ложка. 
  • Оливкова олія - 2 чайні ложки. 
  • Кунжут (обсмажений) - 1 чайна ложка. 
У Юрія Ткача є свій лайфхак, як смажити стейк на сухій пательні!
У Юрія Ткача є свій лайфхак, як правильно смажити стейк на пательні.

Як готувати: 

Спершу треба замаринувати м'ясо. Для цього його слід посолити й поперчити, вичавити сік подрібненої цибулі. Цибулю викласти зверху й залишити так маринуватись на 15 хвилин.

Через 15 хвилин м'ясо треба очистити від цибулі, щоб воно не пригоріло й викладаємо на пательню смажитись. Обсмажуємо з обох боків по півтор хвилини до утворення рум'яної скоринки. Після цього зменшуємо вогонь та обсмажуємо стейк з обох боків ще по 3-4 хвилини до готовності.

Щоб приготувати соус до м'яса, слід змішати пару чайних ложок звичайної гірчиці з рідким медом та додати в суміш дрібно порізаний часник, посолити. Готовий стейк слід покрити цією сумішшю перед подачею. Прикрасьте його гілочкою розмарину.  

Робимо салат. Для цього нарізаємо огірки, чері та болгарський перець, додаємо листя  шпинату та руколу. Для авторської заправки Юрія Ткача для салату змішуємо діжонську гірчицю, соєвий соус, рідкий мед, оливкову олію та заправляємо обсмаженим кунжутом. Додаємо подрібнений зубочок часнику. Соус готовий!

Порада від Інформатора та Юрія Ткача: руколу рвіть руками, бо зелень не треба різати, адже так вона віддає увесь сік і смак! М'ясний стейк натріть рослинною олією і викладайте на суху розігріту пательню. На пательню при цьому олію лити не треба!

 

А тепер приготуємо пасту з трьома соусами на три порції.

Вам знадобиться: 

  • Сухе біле вино - 30 мл.
  • Сир твердий - 60 г.
  • Сир фета - 30 г.
  • Крохмаль - 2 г.
  • Вершки - 60 мл.
  • Рослинно-вершкова суміш - 20 г.
  • Курячі стегенця - 30 г.
  • Часник - зубчик.
  • Жовтки - 2 штуки.
  • Томати - 150 г.
  • Шпроти - 30 г.
  • Паста з твердих сортів пшениці - 250 г.
  • Базилік сухий - дрібка.
  • Мариновані огірки - 30 г.
  • Гострий перець.
  • Свіжа зелень.
За цим рецептом соус карбонара - дитячий :)
За цим рецептом соус карбонара - дитячий, тобто його можна їсти навіть малечі :)

Як готувати: 

Для приготування карбонари наріжте стегенця смужками, обсмажте їх на пательні з часником. Збийте жовтки із сіллю та водою, влийте їх у пательню. Щойно соус загустішає, додайте натертий сир та зніміть з вогню. 

Для приготування сирного соусу налийте вино у пательну, додайте сушені трави та кип'ятіть доки не зникне запах спирту. Додайте до вина рослинно-вершкову суміш, вершки та доведіть до кипіння. Змішайте натертий сир з крохмалем, висипте у пательню, ретельно перемішайте й додайте сіль та перець за смаком.

Для соусу путанеска обсмажте часник, перець, шпроти та огірки, додайте біле вино і томати. Тушкуйте кілька хвилин, в кінці додайте нарізану зелень.

Зваріть пасту до стану аль денте та змішайте з улюбленим соусом. Смачного!

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.