В коментарях Ользі Сумській порадили сливи попередньо маринувати, а страву їсти теплою - з морозивом!
Сезон слив незабаром добігає фіналу, тому встигніть поласувати смачнючим десертом від акторки Ольги Сумської. Інформатор публікує рецепт пісочного сливового пирога від акторки, смачного настільки, що Ольга Сумська разом із чоловіком Віталієм Борисюком їли його величезними ложками!
Улюблениця українського глядача радує родину своїми фірмовими десертами та ділиться з прихильниками чудо-рецептами в соцмережах.
Відділіть акуратно жовтки від білків, навіть грам білку не дасть збити тісто! Поставте білки в холодильник. Збийте чотири жовтки з півсклянки цукру. Збиті жовтки введіть до борошна.
На крупній терці натріть холодне вершкове масло, все змішайте руками і додайте розпушувач (пів чайної ложки), погашений соком лимона (або харчову соду, теж пів чайної ложки). Разом вийде столова ложка з соком лимона, трохи почекайте, аби загасилось і вливайте в тісто.
Додайте ванільний цукор. Замісіть: тісто не має липнути до рук. Сформуйте кульку і покладіть до холодильника на 10/15 хв.Тим часом збийте білки,поступово вводячи трохи більше, ніж півстакана цукру і чайну ложку лимонного соку. Має вийти густа, стійка маса. Ставте її в холод.
Обмийте та витріть рушником сливи. Очистіть їх від кісточок. Виймайте тісто з холоду, розкатуйте на пергаменті тоненько по формі деко, викладайте на тісто сливи і відправляйте в духовку на 20/30 хвилин при температурі 160 градусів.
Виймаємо деко з тістом і сливами з духовки і покриваємо густенько збитими білками. Знову ставимо пиріг в духовку ще на 5-7 хвилин, аби білки взялися румʼянцем!
Порада від Інформатора:цей пиріг можна готувати з вишнями, але треба трохи відтиснути сік, а також з яблуками та абрикосами!
В коментарях порадили сливи попередньо маринувати, а пиріг їсти теплим - з морозивом!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.