Сімейний рецепт Ротару - яєчна юльєтта

Як смачно приготувати яйця, запечені в духовці з овочами, шинкою та сиром.

Яєчня, рецепт з яєць
Смажите яєчню на пательні? А спробуйте інший варіант: запекти яйця в духовці на листковому тісті.

Рецепт яєць, запечених в духовці з овочами та шинкою, сподобається усім, хто любить яйця, та може їсти їх, як сестри Ротару, тричі на день! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

22 жовтня народилась українська співачка Ауріка Ротару, сестра популярної народної артистки України Софії Ротару. Співачка зізнавалась, що вони з сестрою дуже люблять страви з яєць, та можуть їсти їх по кілька разів на день. Крім того, сестри люблять домашню їжу, в дитинстві батьки мали корову, тож дівчата постійно пили молоко та їли сир. Сьогодні співачки можуть і картопельки насмажити та скуштувати!  

Софія та Ауріка Ротару - зліва направо.
Софія та Ауріка Ротару - зліва направо.

Нагадаємо, Ауріка та Софія Ротару народились в Чернівецькій області. Нині співачки проживають в Європі, де Ауріка провадить волонтерську та концертну діяльність на підтримку України. Інформатор же на честь іменинницці розповість, як приготувати запечені в духовці яйця на листковому тісті.

Вам знадобиться: 

  • Тісто - 200 г листкового.
  • Яйця - 2 штуки.
  • Твердий сир - 50 г. 
  • Бринза чи моцарелла - 50 г.
  • Солодкий перець - 2 штуки (червоний, жовтий). 
  • Шинка, гриби, відварна курка - по 25-50 г. 
  • Зелена цибуля або порей.
  • Сіль та перець - до смаку.
Виходить цікава, смачна та поживна страва: повноцінний сніданок, де є все: і яйця, і хліб, і овочі, і сир із шинкою!
Виходить цікава, смачна та поживна страва, де є все: і яйця, і хліб, і овочі, і сир із шинкою!

Як готувати: 

Листкове або листково-дріжджове тісто розморозьте за кімнатної температури та наріжте квадратами. Викладіть на деко, застелене пергаментом. Кожен квадрат тіста посипте тертим сиром та бринзою. Можна додати шматочки шинки, грибочків чи відварної курки. Посередині вбийте яйця.

Посоліть, поперчіть та посипте подрібненою зеленню й додайте шматочки солодкого перцю. Поставте в розігріту до 200-210 градусів духовку та запікайте, доки тісто та яйця не будуть готові - приблизно 20-25 хвилин.

Порада від Інформатора: солодкий перець можна нарізати кільцями, викласти кільце на тісто, а всередину вбити яйце: така композиція виглядає дуже ефектно!

 

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube