Дмитро любить східну кухню та стейк, але й від овочевого лечо не відмовляється.
Рецепт лечо сподобається усім, хто любить ароматні овочеві страви! Готувати його нескладно. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду.
21 жовтня святкує День народження популярний блогер та телеведучий Дмитро Гордон.
Дмитро любить готувати стейки, а їсти - китайську кухню, "бо незрозуміло, що їси, але це смачно". Інформатор же публікує рецепт венгерського лечо, що його журналіст готував разом з одеським ресторатором Савою Лібкіним. Поїхали.
Виберіть соковиті, великі та бажано різнокольорові перці. Очистіть їх від шкірки так, щоб у процесі вони не втратили весь сік. Обпечіть перець на газовій плиті, на найсильнішому вогні. Потім розріжте перець, видаліть насіння та плодоніжки та наріжте широкими скибочками.
Томати опустіть у окріп на 3-4 секунди, потім очистіть їх від шкірки. Очищені томати наріжте часточками. Цибулю очистіть, промийте і теж наріжте часточками. Моркву помийте, очистіть, наріжте кружальцями, а потім кружечки на половинки.
У великій ємності прогрійте моркву і цибулю на оливковій олії до напівготовності, але без підсмажування, потім додайте перець і прогрійте на невеликому вогні ще 25 хвилин, доки він не стане м'яким і не вляжеться в каструлю. Останніми додайте томати, закрийте кришкою каструлю і тримайте ще 30 хвилин на слабкому вогні.
За 5 хвилин до готовності додайте тонко нарізаний часник та солодку паприку. Потім введіть лавровий лист, мед, перець горошком, трохи оцту та посоліть.
Порада від Інформатора: накрийте кришкою і залиште до повного остигання. Подавайте у холодному вигляді як закуску.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.