Венгерське лечо по-одеськи. Рецепт Дмитра Гордона

Читать на русском

Дмитро любить східну кухню та стейк, але й від овочевого лечо не відмовляється.

Читать на русском
Рецепт, лечо, Гордон
Як приготувати смачне соковите лечо за венгерським рецептом від одеського шефа та Дмитра Гордона.

Дмитро любить східну кухню та стейк, але й від овочевого лечо не відмовляється.

Рецепт лечо сподобається усім, хто любить ароматні овочеві страви! Готувати його нескладно. А щоб було ще смачніше, Інформатор традиційно має для вас смачну пораду. 

21 жовтня святкує День народження популярний блогер та телеведучий Дмитро Гордон.

Дмитро любить східну кухню та стейк, але й від овочевого лечо не відмовляється.
Дмитро любить східну кухню та стейк, але й від овочевого лечо не відмовляється.

Дмитро любить готувати стейки, а їсти - китайську кухню, "бо незрозуміло, що їси, але це смачно". Інформатор же публікує рецепт венгерського лечо, що його журналіст готував разом з одеським ресторатором Савою Лібкіним. Поїхали.

Вам знадобиться: 

  • Солодкий перець - 1 кг.
  • Помідори - 500 г .
  • Морква - 200 г.
  • Часник - 100 г.
  • Оливкова олія - 200 мл .
  • Солодка паприка в порошку - 10 г .
  • Лаврові листочки - 4 штуки.
  • Мед - 50 г.
  • Оцет - 30 мл.
  • Сіль та перець горошком - до смаку.
Лечо за венгерським рецептом від одеського шефа та Дмитра Гордона не залишить вас байдужими, обіцяємо!
Лечо за венгерським рецептом від одеського шефа та Дмитра Гордона не залишить вас байдужими, обіцяємо!

Як готувати: 

Виберіть соковиті, великі та бажано різнокольорові перці. Очистіть їх від шкірки так, щоб у процесі вони не втратили весь сік. Обпечіть перець на газовій плиті, на найсильнішому вогні. Потім розріжте перець, видаліть насіння та плодоніжки та наріжте широкими скибочками.

Томати опустіть у окріп на 3-4 секунди, потім очистіть їх від шкірки. Очищені томати наріжте часточками. Цибулю очистіть, промийте і теж наріжте часточками. Моркву помийте, очистіть, наріжте кружальцями, а потім кружечки на половинки.

У великій ємності прогрійте моркву і цибулю на оливковій олії до напівготовності, але без підсмажування, потім додайте перець і прогрійте на невеликому вогні ще 25 хвилин, доки він не стане м'яким і не вляжеться в каструлю. Останніми додайте томати, закрийте кришкою каструлю і тримайте ще 30 хвилин на слабкому вогні.

За 5 хвилин до готовності додайте тонко нарізаний часник та солодку паприку. Потім введіть лавровий лист, мед, перець горошком, трохи оцту та посоліть.

Порада від Інформатора: накрийте кришкою і залиште до повного остигання. Подавайте у холодному вигляді як закуску.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.