RU
Головна
Життя
20:10, 28 Листопада
Информатор UA

Интро

Лазанья традиційна італійська страва. Приготування лазанью у її сучасному вигляді придумали жителі провінції Емілія-Романья, звідти рецепт поширився усією Італією. Що цікаво, чи не в кожній провінції країни є свій власний рецепт цієї страви. Наприклад, у Неаполі лазанья по-неаполітанськи, а в Сицилії сицилійська лазанья. Крім того, рецепти страви дозволяють експериментувати та використовувати різні продукти. Інформатор підготував простий рецепт лазаньї від Євгена Клопотенка. Інгредієнти Для основи: 800-900 г фаршу; 1 склянка томатного соку; 3 ст. л. оливкової олії; 1 цибуля; 3-4 зубчики часнику; 2 стебла селери; 100 мл червоного вина; 300 г твердого сиру; 70 грам пармезану; 15-16 шт. листів лазаньї; 3 гілочки свіжого базиліку (для подачі, за бажанням); сіль та перець за смаком. Для соусу бешамель: 1 л молока; 80-100 грам соняшникової олії; 80-100 г борошна; ч. л. меленого мускатного горіха; 1-2 щіпки солі. Спосіб приготування Приготуйте соус бешамель: розтопити вершкове масло та додати борошно, просмажити все разом 3 хвилини. Основа соусу готова і тепер можна розпочинати наступний крок. Тонким струмком влийте все холодне молоко при постійному помішуванні, щоб виключити появу грудочок. На цьому етапі дуже важливо інтенсивно перемішувати соус вінчиком. Заваріть соус, постійно помішуючи на середньому вогні, допоки він не загусне до стану рідкої сметани. Додайте кілька щіпок солі та тертий або мелений мускатний горіх. Соус бешамель готовий. Відставте його в бік до складання лазаньї. Тепер приготуйте соус болоньєзе м'ясну складову нашої лазаньї. Цибулю та часник наріжте дрібним кубиком. Припустіть на пательні до м'якості з невеликою кількістю оливкової олії. Стебла селери очистіть від грубих волокон та наріжте тонкими слайсами. Додайте її до цибулі та злегка підрум'яньте. Потім додайте фарш і при постійному помішуванні дерев'яною лопаткою розбийте його на маленькі шматочки. Він повинен поступово приготуватися і потемніти. Додайте червоне сухе вино та випаровуйте протягом 5 хвилин. Вино додасть соусу неймовірний благородний аромат та смак. Влийте томатний сік або використовуйте томатний соус і тушкуйте суміш ще 5-10 хвилин, щоб соус упарився наполовину. Доведіть до смаку сіллю та перцем. Твердий сир натріть на великій тертці і приступайте до збирання лазаньї. Виберіть прямокутну керамічну форму для запікання. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. По дну форми розподіліть невелику кількість соусу бешамель. Викладіть листи лазаньї, щоб вони максимально покрили дно форми. Третину соусу болоньєзе рівномірно розподіліть по листах лазаньї за допомогою ложки або лопатки. Тепер додайте невелику кількість соусу бешамель. Намагайтеся щоб він рівномірно розподілився по всьому периметру. Посипте третиною твердого сиру, так щоб він теж рівномірно розподілився за формою. Накрийте листами лазаньї і повторіть процедуру збирання 2-3 рази в залежності від висоти форми. Останній шар листів лазаньї полийте молочним соусом бешамель, що залишився, і посипте його пармезаном, натертим на дрібній тертці. Помістіть форму в духовку з температурою 180 градусів на 40-50 хвилин до появи апетитної рум'яної скоринки. Раніше ми писали рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії. Крім того, Інформатор зібрав найкращі рецепти десертів на Новий Рік . Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут .

Лазанья: класичний рецепт італійської страви

Читать на русском
Лазанья: класичний рецепт італійської страви

Рецепт від Євгена Клопотенка

Лазанья – традиційна італійська страва. Приготування лазанью у її сучасному вигляді придумали жителі провінції Емілія-Романья, звідти рецепт поширився  усією Італією. Що цікаво, чи не в кожній провінції країни є свій власний рецепт цієї страви. Наприклад, у Неаполі – лазанья по-неаполітанськи, а в Сицилії – сицилійська лазанья. Крім того, рецепти страви дозволяють експериментувати та використовувати різні продукти.

Інформатор підготував простий рецепт лазаньї від Євгена Клопотенка.

Інгредієнти

Для основи:

  • 800-900 г фаршу;
  • 1 склянка томатного соку;
  • 3 ст. л. оливкової олії;
  • 1 цибуля;
  • 3-4 зубчики часнику;
  • 2 стебла селери;
  • 100 мл червоного вина;
  • 300 г твердого сиру;
  • 70 грам пармезану;
  • 15-16 шт. листів лазаньї;
  • 3 гілочки свіжого базиліку (для подачі, за бажанням);
  • сіль та перець за смаком.

 

Для соусу бешамель:

  • 1 л молока;
  • 80-100 грам соняшникової олії;
  • 80-100 г борошна;
  • ч. л. меленого мускатного горіха;
  • 1-2 щіпки солі.

Спосіб приготування

  1. Приготуйте соус бешамель: розтопити вершкове масло та додати борошно, просмажити все разом 3 хвилини.
  2. Основа соусу готова і тепер можна розпочинати наступний крок. Тонким струмком влийте все холодне молоко при постійному помішуванні, щоб виключити появу грудочок. На цьому етапі дуже важливо інтенсивно перемішувати соус вінчиком.
  3. Заваріть соус, постійно помішуючи на середньому вогні, допоки він не загусне до стану рідкої сметани. Додайте кілька щіпок солі та тертий або мелений мускатний горіх. Соус бешамель готовий. Відставте його в бік до складання лазаньї.
  4. Тепер приготуйте соус болоньєзе – м'ясну складову нашої лазаньї. Цибулю та часник наріжте дрібним кубиком. Припустіть на пательні до м'якості з невеликою кількістю оливкової олії.
  5. Стебла селери очистіть від грубих волокон та наріжте тонкими слайсами. Додайте її до цибулі та злегка підрум'яньте.
  6. Потім додайте фарш і при постійному помішуванні дерев'яною лопаткою розбийте його на маленькі шматочки. Він повинен поступово приготуватися і потемніти. Додайте червоне сухе вино та випаровуйте протягом 5 хвилин. Вино додасть соусу неймовірний благородний аромат та смак.
  7. Влийте томатний сік або використовуйте томатний соус і тушкуйте суміш ще 5-10 хвилин, щоб соус упарився наполовину. Доведіть до смаку сіллю та перцем.
  8. Твердий сир натріть на великій тертці і приступайте до збирання лазаньї. Виберіть прямокутну керамічну форму для запікання. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. По дну форми розподіліть невелику кількість соусу бешамель.
  9. Викладіть листи лазаньї, щоб вони максимально покрили дно форми.
  10. Третину соусу болоньєзе рівномірно розподіліть по листах лазаньї за допомогою ложки або лопатки.
  11. Тепер додайте невелику кількість соусу бешамель. Намагайтеся щоб він рівномірно розподілився по всьому периметру.
  12. Посипте третиною твердого сиру, так щоб він теж рівномірно розподілився за формою.
  13. Накрийте листами лазаньї і повторіть процедуру збирання 2-3 рази в залежності від висоти форми. Останній шар листів лазаньї полийте молочним соусом бешамель, що залишився, і посипте його пармезаном, натертим на дрібній тертці. Помістіть форму в духовку з температурою 180 градусів на 40-50 хвилин до появи апетитної рум'яної скоринки.

 

Раніше ми писали рецепт гарбузової запіканки: як її готують в Італії.

Крім того, Інформатор зібрав найкращі рецепти десертів на Новий Рік .

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері стежте на нашому Telegram-каналі  Інформатор Live . Підписатися на канал у Viber можна тут

 

ФОТОРЕПОРТАЖІ

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.