«Велика Британія запровадила санкції проти більшої кількості суден тіньового флоту, ніж будь-яка інша країна»
Ця пісня та музичне відео для тих, хто стоїть на межі. Хто боїться зробити крок уперед. Хто вагається: мовчати чи говорити; залишитися чи почати з нуля. Ця пісня — про те, що навіть коли страшно, треба тиснути на “газ”. Бо життя — занадто крихке, щоб зупинятися.
Ханука - єврейське свято вогнів про перемогу світла над темрявою.
Рецепт картопляних млинців "латкес" сподобається усім, хто полюбляє класичні деруни! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
7 грудня починається святкування єврейського світлого свята вогнів - Хануки, коли запалюють підсвічники з 9 свічками на знак перемоги світла над темрявою.
Святкування триває впродовж кілька днів, в ці дні на столі юдеїв можна побачити запеченого гусака, солодкі гарбузові пончики чи пончики з повидлом, страви з сиру. А також баранячі гомілки з духмяними травами та яловичу грудинку у пиві. Крім того, на Хануку подають до столу коктейль з горілкою з легкими нотками імбиру, мускатного горіха, гвоздики і кориці, з присмаком цитрусових.
У пам'ять про диво на це свято їдять пончики та картопляні млинці "латкес", смажені в олії. Саме їх ми і приготуємо. Латкес - це класична ханукальна страва з картоплі, дуже схожа на деруни. Традиційно їх смажать у великій кількості олії і подають з яблучним мусом чи сметаною.
Очистіть і помийте картоплю. Натріть на дрібній тертці над мискою з холодною водою. Цибулю також очистіть і натріть на тертці у миску з водою.
Вичавіть рідину із суміші картоплі і цибулі. Покладіть суміш у чистий кухонний рушник і повторно вичавіть зайву рідину, яку не вдалося видалити руками. Злийте воду, але крохмаль, що осів на дні миски, збережіть.
Покладіть картоплю і цибулю назад у миску з крохмалем. Додайте яйце, сіль та перець. Змішайте. Розігрійте олію для смаження у чавунній сковороді на середньому вогні.
Обережно викладайте тісто столовою ложкою в гарячу олію. Злегка натисніть, щоб вийшло коло. Смажте, доки краї не стануть золотисто-коричневими, і переверніть, щоб обсмажити іншу сторону по 1-2 хвилини з кожної сторони.
Порада від Інформатора: наприкінці викладіть латкес на паперовий рушник і злегка посоліть. Подавайте зі сметаною, смачного!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.