Спробуйте екзотичну страву, яку тонганці за традицією готують в земляних печах.
Рецепт запеченого з кокосовим молоком м'яса сподобається усім, хто любить ситні страви в поєднанні з екзотичними фруктами! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
4 грудня відзначають День конституції в державі Тонга. Архіпелаг Тонга складається з двох паралельних ланцюгів островів: на Заході тут - гористі вулкани, серед яких є й діючі.
Тонга є одним з історичних центрів формування полінезійських народів, тому саме тут зародилося багато рецептів, широко поширених у наші дні по всій акваторії Тихого океану. Тонганська кухня, незважаючи на її родинні зв'язки з кулінарними традиціями сусідніх островів Полінезії, має явний відбиток меланезійської культури.
Свинина, ямс, маніока та корінь таро в Тонга досі продовжують залишатися основою місцевої кулінарії, особливо у сільських умовах та на віддалених островах. Також тонганці досі використовують земляні печі, в яких готують страви з м'яса (свинини та баранини) запечені з екзотичними фруктами, як от чищений кокос та банани, в кокосовому молоці. Саме таку страву Інформатор і приготує!
На сковороду з олією викладете невеликі шматочки свинини. Додайте трохи гарячої води. Гасити м'ясо з олією протягом 35 хвилин під кришкою.
У цей же час пасеруйте дрібно нашатковану цибулю в олії до золотистого кольору. Банани наріжте кружальцями. Майже до готового м'яса додайте цибулю та банани. Закрийте кришкою, тушкуйте ще 5 хвилин.
На останньому етапі додайте чищений кокос, порізаний дрібними шматочками, та влийте кокосове молоко (вартість в магазинах 70-80 гривень за півлітри). Посоліть і поперчіть страву за смаком. Смачного!
Порада від Інформатора: аромат вас так і буде вабити спробувати страву, але приготуйтеся до незвичайних смакових відчуттів. Простий і ситний варіант поєднується з лапшою та рисом. Неодмінно спробуйте!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.