Кухня Тонга: тушкована свинина з бананами - рецепт

Спробуйте екзотичну страву, яку тонганці за традицією готують в земляних печах.

Кухні народів світу, рецепт, свинина
Кухня Тонги геть не схожа на нашу з вами!

Рецепт запеченого з кокосовим молоком м'яса сподобається усім, хто любить ситні страви в поєднанні з екзотичними фруктами! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

4 грудня відзначають День конституції в державі Тонга. Архіпелаг Тонга складається з двох паралельних ланцюгів островів: на Заході тут - гористі вулкани, серед яких є й діючі. 

Це острівна держава в південно-західній частині Тихого океану площею майже 700 км2.
Тонга - острівна держава в південно-західній частині Тихого океану площею майже 700 км2.

Тонга є одним з історичних центрів формування полінезійських народів, тому саме тут зародилося багато рецептів, широко поширених у наші дні по всій акваторії Тихого океану. Тонганська кухня, незважаючи на її родинні зв'язки з кулінарними традиціями сусідніх островів Полінезії, має явний відбиток меланезійської культури.

Кухня Тонги не схожа на нашу із вами! Та спробувати запекти свинину з бананами та кокосом може спробувати будь-хто, погодьтесь!
Кухня Тонги геть не схожа на нашу з вами!

Свинина, ямс, маніока та корінь таро в Тонга досі продовжують залишатися основою місцевої кулінарії, особливо у сільських умовах та на віддалених островах. Також тонганці досі використовують земляні печі, в яких готують страви з м'яса (свинини та баранини) запечені з екзотичними фруктами, як от чищений кокос та банани, в кокосовому молоці. Саме таку страву Інформатор і приготує!

Вам знадобиться:

  • Свинина - 500 г (вирізка).
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука.
  • Кокос - штука.
  • Банан - 1 штука.
  • Рослинна олія - 2-3 столові ложки.
  • Сіль, чорний перець - за смаком.
  • Кокосове молоко - 100 мл.

Як готувати: 

На сковороду з олією викладете невеликі шматочки свинини. Додайте трохи гарячої води. Гасити м'ясо з олією протягом 35 хвилин під кришкою.

У цей же час пасеруйте дрібно нашатковану цибулю в олії до золотистого кольору. Банани наріжте кружальцями. Майже до готового м'яса додайте цибулю та банани. Закрийте кришкою, тушкуйте ще 5 хвилин.

На останньому етапі додайте чищений кокос, порізаний дрібними шматочками, та влийте кокосове молоко (вартість в магазинах 70-80 гривень за півлітри). Посоліть і поперчіть страву за смаком. Смачного!

Порада від Інформатора: аромат вас так і буде вабити спробувати страву, але приготуйтеся до незвичайних смакових відчуттів. Простий і ситний варіант поєднується з лапшою та рисом. Неодмінно спробуйте!

м'які та солодкі плоди доповнять своїм смаком інші інгредієнти.
М'які та солодкі екзотичні плоди доповнять своїм смаком інші інгредієнти.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube