До супу також додають яйце і невелику кількість м'яса - для ситності!
Рецепт томатного супу по-марокканськи сподобається усім, хто любить страви з помідорами та бобами! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
18 листопада відзначається День Незалежності Марокко. З цієї нагоди Інформатор розповідає, як приготувати класичну марокканську страву - суп "харіра". Це типовий марокканський злегка кислуватий томатний суп, який неодмінно варто спробувати, адже ця страва фактично представляє марокканську кухню.
Суп популярний як закваска, але його також їдять самостійно як легку закуску. Існує багато варіацій, суп в основному подають під час Рамадану, хоча його можна готувати протягом року. До супу іноді додають лимонний сік та яйце. Крім того, до його складу входить загусна суміш, приготована з борошна та води, а іноді і консервована томатна паста, яку додають у кінці процесу варіння.
Також до складу супу зазвичай входять:
Сочевицю залийте 1,5 л холодної води та варіть 1,5 години, додавши сіль.
М'ясо наріжте, покладіть в іншу каструлю, залийте водою, додайте кістки, перець, сіль, шафран, корицю, цибульку. Коли закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою. Зварену цибулю вийміть і відкладіть. Через 1 годину буде готове м'ясо.
Сочевицю зніміть з вогню, полийте соком лимона, перелийте разом із відваром у каструлю з м'ясом і додайте варену цибулю. У каструлю влийте 2,5 л води та доведіть до кипіння.
У мисці розведіть теплою водою томатну пасту і вершкове масло, влийте суміш в каструлю з водою і прокип'ятіть 15 хвилин на слабкому вогні. Сюди ж злийте бульйон з каструлі з м'ясом, залишивши в ній м'ясо, сочевицю, цибулю й зніміть з вогню.
Розведіть борошно 2 склянками холодної води і влийте суміш в каструлю з томатом, енергійно перемішайте. Покладіть туди відкладене м'ясо, сочевицю, цибулю.
Якщо суміш густа, додайте теплої води. Знову поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння.
Порада від Інформатора: наприкінці приготування страви додайте до неї сік лимону, дрібно нарізану зелень петрушки та кінзи, підсоліть.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.