Томатно-бобовий суп Харіра за марокканським рецептом

Читать на русском

До супу також додають яйце і невелику кількість м'яса - для ситності!

Читать на русском
Рецепт, суп, продукти
Цей суп люблять і в Алжирі.

До супу також додають яйце і невелику кількість м'яса - для ситності!

Рецепт томатного супу по-марокканськи сподобається усім, хто любить страви з помідорами та бобами! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

18 листопада відзначається День Незалежності Марокко. З цієї нагоди Інформатор розповідає, як приготувати класичну марокканську страву - суп "харіра". Це типовий марокканський злегка кислуватий томатний суп, який неодмінно варто спробувати, адже ця страва фактично представляє марокканську кухню. 

Цей суп також готують в Алжирі.
Цей суп також готують в Алжирі.

Суп популярний як закваска, але його також їдять самостійно як легку закуску. Існує багато варіацій, суп в основному подають під час Рамадану, хоча його можна готувати протягом року. До супу іноді додають лимонний сік та яйце. Крім того, до його складу входить загусна суміш, приготована з борошна та води, а іноді і консервована томатна паста, яку додають у кінці процесу варіння.

Також до складу супу зазвичай входять:

  • томати,
  • сочевиця,
  • нут,
  • боби,
  • цибуля,
  • рис,
  • яловичина, баранина або курка,
  • ложка-дві оливкової олії.

Вам знадобиться:

  • Курка або яловичина - 250 г.
  • Кістки – 4 штуки.
  • Сочевиця - 250 г.
  • Шафран - 1 чайна ложка.
  • Чорний перець - 1 чайна ложка.
  • Кориця - 1/2 чайної ложки.
  • Цибуля ріпчаста - 500 г.
  • Лимон – 1 штука.
  • Помідор - 1,5 кг/400 г.
  • Олія вершкове - 1 столова ложка.
  • Борошно - 200 г.
  • Кінза - 1 пучок.
  • Сіль за смаком.
Суп харіра - дуже ситний, те, що треба в холоди!
Густий суп харіра - дуже ситний, те, що треба в холоди!

Як готувати:

Сочевицю залийте 1,5 л холодної води та варіть 1,5 години, додавши сіль.

М'ясо наріжте, покладіть в іншу каструлю, залийте водою, додайте кістки, перець, сіль, шафран, корицю, цибульку. Коли закипить, зменшіть вогонь і тушкуйте під кришкою. Зварену цибулю вийміть і відкладіть. Через 1 годину буде готове м'ясо.

Сочевицю зніміть з вогню, полийте соком лимона, перелийте разом із відваром у каструлю з м'ясом і додайте варену цибулю. У каструлю влийте 2,5 л води та доведіть до кипіння.

У мисці розведіть теплою водою томатну пасту і вершкове масло, влийте суміш в каструлю з водою і прокип'ятіть 15 хвилин на слабкому вогні. Сюди ж злийте бульйон з каструлі з м'ясом, залишивши в ній м'ясо, сочевицю, цибулю й зніміть з вогню.

Розведіть борошно 2 склянками холодної води і влийте суміш в каструлю з томатом, енергійно перемішайте. Покладіть туди відкладене м'ясо, сочевицю, цибулю.
Якщо суміш густа, додайте теплої води. Знову поставте на слабкий вогонь і доведіть до кипіння.

Порада від Інформатора: наприкінці приготування страви додайте до неї сік лимону, дрібно нарізану зелень петрушки та кінзи, підсоліть.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.