Барбадосці люблять пряні страви з різного м'яса та рибу.
Рецепт барбадоського м'ясного рагу сподобається усім, хто любить страви з яловичини! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду.
30 листопада відзначається День Незалежності Барбадосу. З цієї нагоди Інформатор поділиться рецептом традиційної страви барбадоської кухні, яку слід неодмінно спробувати.
Барбадос – це острівна держава у східній частині Карибського моря. Тому в більшості місцевих ресторанів можна замовити страви з летючої риби, молюсків, салат з тріски, помідорів, цибулі, солодкого перцю і маринованої петрушки, а також суп з овочів та м'яса крабів. Характерний напій Барбадосу - ром, на острові є тисячі магазинів рому.
До типових блюд карибської кухні відносяться "ку-ку" - блюдо з кукурудзяної муки і глибоководних креветок, "пеперпот" - гостре рагу, до складу якого входять різні сорти м'яса, та "конкіз" - страва з кукурудзяної муки й прянощів, горіха, гарбуза, винограду та батату (якщо надумаєте готувати, батат можна замінити звичаною картоплею), що вариться на пару.
Пеперпот - це чудове рагу на основі м’яса, з тушкованою яловичиною з додаванням кориці, гвоздики, чебрецю та перцю. Яловичина, свинина та баранина є одними з найпопулярніших видів м’яса для приготування такої "перцівки", хоча можливі й інші варіанти. А отже, його ми й приготуємо.
Яловичину на кістці посоліть та залийте 1/2 чайної ложки курячого бульйону. В електричній мультиварці з’єднайте яловичину з чебрецем, гвоздикою, корицею та водою. А далі варіть годину (те саме можна зробити в духовці).
Якщо використовуєте мультиварку, на цьому етапі знизьте тиск за допомогою клапана швидкого випуску, потім перемістіть вміст у велику каструлю та відставте.
Приправте бичачий хвіст сіллю та 1/2 чайної ложки курячого бульйону. Проваріть так само, як і яловичину, півгодини. Потім перекладіть бичачий хвіст до провареної яловичини. А далі зробіть те саме з яловичою вирізкою (замаринувавши, проваріть півгодини).
Все відварене м'ясо покладіть в одну каструлю. Додайте подрібнений часник, перець чилі, коричневий цукор, імбир, мускатний горіх, цедру апельсина, а також решту та 1 чайну ложку курячого бульйону. Все добре перемішайте.
Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Приправте сіллю, якщо потрібно. Зніміть з вогню, зніміть жир з поверхні страви. Подавайте її з хлібом.
Порада від Інформатора: м'ясне рагу можна охолоджувати в герметичному контейнері до 5 днів. Злегка розігрівайте перед подачею.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.