Барбадоська кухня: гостре рагу пеперпот з кількох видів м'яса

Барбадосці люблять пряні страви з різного м'яса та рибу.

Рецепт, продукти, м'ясо
На Барбадосі - типова карибська кухня й багато рому!

Рецепт барбадоського м'ясного рагу сподобається усім, хто любить страви з яловичини! Готувати його просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачну пораду. 

30 листопада відзначається День Незалежності Барбадосу. З цієї нагоди Інформатор поділиться рецептом традиційної страви барбадоської кухні, яку слід неодмінно спробувати. 

Барбадос – це острівна держава у східній частині Карибського моря. Тому в більшості місцевих ресторанів можна замовити страви з летючої риби, молюсків, салат з тріски, помідорів, цибулі, солодкого перцю і маринованої петрушки, а також суп з овочів та м'яса крабів. Характерний напій Барбадосу - ром, на острові є тисячі магазинів рому. 

До типових блюд карибської кухні відносяться "ку-ку" - блюдо з кукурудзяної муки і глибоководних креветок, "пеперпот" - гостре рагу, до складу якого входять різні сорти м'яса, та "конкіз" - страва з кукурудзяної муки й прянощів, горіха, гарбуза, винограду та батату (якщо надумаєте готувати, батат можна замінити звичаною картоплею), що вариться на пару.

Pepperpot -
Pepperpot - дослівно означає "перцевий горщик".

Пеперпот - це чудове рагу на основі м’яса, з тушкованою яловичиною з додаванням кориці, гвоздики, чебрецю та перцю. Яловичина, свинина та баранина є одними з найпопулярніших видів м’яса для приготування такої "перцівки", хоча можливі й інші варіанти. А отже, його ми й приготуємо. 

Вам знадобиться:

  • Яловича вирізка - 900 г.
  • Яловичина з кісткою - 450 г.
  • Бичачий хвіст - 450 г.
  • Сіль - 2 чайні ложки. 
  • Курячий бульйон - 2 чайні ложки.
  • Чебрець - кілька гілочок. 
  • Гвоздика - дрібка.
  • Кориця - 2 палички. 
  • Часник - 6 зубчиків. 
  • Перець чилі - 3 штуки.
  • Імбир (корінь, свіжий) - штука. 
  • Мускатний горіх (тертий) - дрібка.
  • Коричневий цукор - 1 чайна ложка.
  • Шкірка одного апельсина. 
В цій страві - три види яловичини.
В цій страві - три види яловичини.

Як готувати: 

Яловичину на кістці посоліть та залийте 1/2 чайної ложки курячого бульйону. В електричній мультиварці з’єднайте яловичину з чебрецем, гвоздикою, корицею та водою. А далі варіть годину (те саме можна зробити в духовці). 

Якщо використовуєте мультиварку, на цьому етапі знизьте тиск за допомогою клапана швидкого випуску, потім перемістіть вміст у велику каструлю та відставте.

Приправте бичачий хвіст сіллю та 1/2 чайної ложки курячого бульйону. Проваріть так само, як і яловичину, півгодини. Потім перекладіть бичачий хвіст до провареної яловичини. А далі зробіть те саме з яловичою вирізкою (замаринувавши, проваріть півгодини).

Страва має баланс смаку між солодким і пікантним.
Страва має баланс смаку між солодким і пікантним.

Все відварене м'ясо покладіть в одну каструлю. Додайте подрібнений часник, перець чилі, коричневий цукор, імбир, мускатний горіх, цедру апельсина, а також решту та 1 чайну ложку курячого бульйону. Все добре перемішайте.

Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до середнього і варіть 15 хвилин. Приправте сіллю, якщо потрібно. Зніміть з вогню, зніміть жир з поверхні страви. Подавайте її з хлібом.

Порада від Інформатора: м'ясне рагу можна охолоджувати в герметичному контейнері до 5 днів. Злегка розігрівайте перед подачею.

Страва має баланс смаку між солодким і пікантним. Ця страва не схожа ні на одну іншу в світі!
Ця страва не схожа ні на одну іншу в світі!

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube