Чанахи - це поживна страва з м'яса та овочів, яку готують із суто українських продуктів
3 травня відзначається день міста Лева - заснування Львова. Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті розташована найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі автентичну львівську страву! Рецепт чанахи сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарні поради.
На сковорідку влийте олію й обмастіть нарізану кубиками картоплю, до золотистості. Приберіть зі сковорідки.
На олії обсмажте до золотистості нарізане невеликими шматками м'ясо з усіх сторі. Посоліть, поперчіть, всипте борошно і гарно вимішайте, та приберіть зі сковорідки.
Наріжте гриби на четвертинки, і на олії обмастіть до золотистості. Без спецій. Приберіть зі сковорідки.
Влийте в сковорідку олію, вкиньте цибулю, моркву, часник. Обсмажте, перемішуючи 7-8 хвилин. Додайте сіль, копчену паприку, мелений перець, томатну пасту, влийте 200-300мл води. Перемішуючи змастіть на середньому вогні 7-10 хвилин.
Тепер викладіть все в горщики. Першим шаром картоплю, далі м'ясо, далі по лавровому листку та 3 горошини перцю на один горщик. Після по 3-4 ложки консервованої чи відвареної квасолі, далі гриби та цибулю з морвкою.
В горщики влийте киплячу воду, закрийте кришкою, і переставте горщики на деко. Поставте до духовки, при 180 С і готуйте 60 хвилин. Перед подачею присипте зеленню. Смачного!
Порада від Інформатора: в цьому рецепті ви можете замінити томатну пасту на кетчуп, а замість води додати курячий бульйон.