Улюблена страва львів'ян до Дня їхнього міста

Чанахи - це поживна страва з м'яса та овочів, яку готують із суто українських продуктів

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
На приготування цієї страви у вас піде десь одна година!

3 травня відзначається день міста Лева - заснування Львова. Історичний центр Львова занесено до списку Світової спадщини ЮНЕСКО. У місті розташована найбільша кількість пам'яток архітектури в Україні. З цієї нагоди пропонуємо вашій увазі автентичну львівську страву! Рецепт чанахи сподобається всім, хто любить українську кухню. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарні поради. 

У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці України.
У 2009 році Львову надано звання Культурної столиці України.

Чанахи по-львівськи

Вам знадобиться:

  • Картопля - 500 г.
  • Мясо (філе курки чи свинини) - 500 г.
  • Гриби - 250 г.
  • Морква - 150 г.
  • Цибуля - 150 г.
  • Дві банки квасолі - 500 г.
  • Сіль, копчена паприка, мелений перець, 12 горошин перцю, лавровий лист.
  • Томатна паста - 3 столові ложки. 
  • Рослинна олія - 40 г.
  • Борошно - 40 г.
  • Часник - 3-4 зубчики.
  • Вода - 1,5 л.
Чанахи по-львівськи до дня міста Лева 2
Цю ароматну страву з м'яса та овочів можна подавати як основну!

Як готувати:

На сковорідку влийте олію й обмастіть нарізану кубиками картоплю, до золотистості. Приберіть зі сковорідки.

На олії обсмажте до золотистості нарізане невеликими шматками м'ясо з усіх сторі. Посоліть, поперчіть, всипте борошно і гарно вимішайте, та приберіть зі сковорідки.

Наріжте гриби на четвертинки, і на олії обмастіть до золотистості. Без спецій. Приберіть зі сковорідки.

Влийте в сковорідку олію, вкиньте цибулю, моркву, часник. Обсмажте, перемішуючи 7-8 хвилин. Додайте сіль, копчену паприку, мелений перець, томатну пасту, влийте 200-300мл води. Перемішуючи змастіть на середньому вогні 7-10 хвилин.

Тепер викладіть все в горщики. Першим шаром картоплю, далі м'ясо, далі по лавровому листку та 3 горошини перцю на один горщик. Після по 3-4 ложки консервованої чи відвареної квасолі, далі гриби та цибулю з морвкою.

В горщики влийте киплячу воду, закрийте кришкою, і переставте горщики на деко. Поставте до духовки, при 180 С і готуйте 60 хвилин. Перед подачею присипте зеленню. Смачного!

Порада від Інформатора: в цьому рецепті ви можете замінити томатну пасту на кетчуп, а замість води додати курячий бульйон.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube