Страви тут зазвичай роблять гострими і пряними з використанням спецій, таких як паприка, часник і болгарський перець
8 квітня відзначається Міжнародний день циган. Це чудовий привід приготувати щось із ромської кухні. Страви тут зазвичай роблять гострими і пряними з використанням спецій, таких як паприка, часник і болгарський перець. Хоча сама кухня варіюється і зазнає кулінарного впливу відповідних країн, де вони часто жили протягом століть. Тож сьогодні в нас вушка з гомілкою та бульйоном: циганський рецепт із Бессарабії.
Рецепт циганської страви сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Тісто:
Бульйон:
Замісіть тісто: вбийте яйця та додайте воду і борошно. Зваріть бульйон: покладіть в холодну воду курячі гомілки і дайте м'ясу закипіти. Зніміть накіп та додайте всі необхідні спеції.
Готове тісто має бути тугим. Накрийте його рушником і дайте відпочити на 10-15 хвилин. Розкатайте тісто в тонке коло та розріжте на смужки, а потім на квадратики.
Візьміться за краї квадратика, згорніть його трикутником, а два інших края стуліть разом. У вас вийде "вушко", як на відео. Проробіть це з кожним майбутнім "вушком". Відваріть вушка в бульйоні з-під курячого м'яса. Коли вушка спливуть, проваріть їх на середньому вогні ще 3-5 хвилин.
Готові вушка викладайте на велике блюдо, а довкола них - м'ясо - відварені курячі гомілки.
Порада від Інформатора: подавайте разом з бульйоном, для кого для аромату додайте петрушку.