Вушка з гомілкою: циганський рецепт з Бессарабії

Страви тут зазвичай роблять гострими і пряними з використанням спецій, таких як паприка, часник і болгарський перець

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Роми готують ситно, а "вушка" з м'ясом в них - святкова страва. Проте її також готують в прохолодну погоду!

8 квітня відзначається Міжнародний день циган. Це чудовий привід приготувати щось із ромської кухні. Страви тут зазвичай роблять гострими і пряними з використанням спецій, таких як паприка, часник і болгарський перець. Хоча сама кухня варіюється і зазнає кулінарного впливу відповідних країн, де вони часто жили протягом століть. Тож сьогодні в нас вушка з гомілкою та бульйоном: циганський рецепт із Бессарабії.

Рецепт циганської страви сподобається всім українцям! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Вушка з курячою гомілкою по-циганськи

Вам знадобиться:

Тісто:

  • Яйця - 2 штуки.
  • Води - 30 мл.
  • Сіль - 0,5 чайної ложки.
  • Борошно - 2 склянки.

Бульйон:

  • Гомілки - 8-10 штука
  • Цибуля - 1 штука.
  • Морквина - 1 штука.
  • Петрушка - пучок.
  • Корінь селери - 1 штука.
  • Лаврові листи - 2 штуки.
  • Перець - до смаку.
  • Сіль - до смаку.
Ця ромська страва передає вміння циган готувати!
Ця ромська страва передає вміння циган готувати!

Як готувати: 

Замісіть тісто: вбийте яйця та додайте воду і борошно. Зваріть бульйон: покладіть в холодну воду курячі гомілки і дайте м'ясу закипіти. Зніміть накіп та додайте всі необхідні спеції. 

Готове тісто має бути тугим. Накрийте його рушником і дайте відпочити на 10-15 хвилин. Розкатайте тісто в тонке коло та розріжте на смужки, а потім на квадратики. 

Візьміться за краї квадратика, згорніть його трикутником, а два інших края стуліть разом. У вас вийде "вушко", як на відео. Проробіть це з кожним майбутнім "вушком". Відваріть вушка в бульйоні з-під курячого м'яса. Коли вушка спливуть, проваріть їх на середньому вогні ще 3-5 хвилин.

Готові вушка викладайте на велике блюдо, а довкола них - м'ясо - відварені курячі гомілки. 

Порада від Інформатора: подавайте разом з бульйоном, для кого для аромату додайте петрушку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube