В якості начинки ви за бажанням можете використати м'ясний фарш
Пропонуємо вашій увазі поживну смачну страву - з начинкою в листковому тісті філо. Рецепт закуски бьорек, популярної в Туреччині та на Балканах, сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Подрібніть ріпчасту цибулю, шпинат помийте і обріжте, потім дрібно наріжте разом зі стеблами. Помістіть столову ложку олії в сковороду на середньому вогні, потім обсмажте цибулю, помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки вона не розм’якшиться.
Додайте шпинат і сіль, трохи збільште вогонь. Смажте, помішуючи, до повного зів’янення й висихання. Розкладіть шпинатну суміш на великій тарілці або підносі.
Дрібно наріжте свіжу зелень і додайте її до шпинату з горіхами, якщо використовуються, і подрібненим сиром. Це можна зробити заздалегідь, тому що після приготування начинка добре зберігатиметься в холодильнику кілька днів.
Збийте яйце, йогурт і решту оливкової олії в маленькій мисці. Розігрійте духовку до 200 C і змастіть невеликою кількістю олії кругле деко для запікання.
Обережно розгорніть тісто та наріжте його довгими прямокутними формами. Просто покладіть одну на чисту робочу поверхню, а решту накрийте до використання.
Змастіть по одному прямокутнику тіста яєчно-йогуртовою сумішшю, потім викладіть ложкою лінію начинки по одній із довгих сторін або, якщо це півмісяць, по плоскому краю, залишаючи невелику облямівку по краях.
Згорніть у довгу, помірно тугу ковбаску - не хвилюйтеся, якщо вона злегка потріскається - змастіть сумішшю з яєць і йогурту та розгорніть у середину жароміцного дека. Повторюйте, додаючи кожну сосиску до кінця котушки, доки не буде використана вся начинка.
Посипте кунжутом, а потім випікайте 25 хвилин або до золотистого кольору. Дайте трохи охолонути, перш ніж нарізати та подавати.
Порада від Інформатора: в якості начинки ви за бажанням можете використати м'ясний фарш. А взагалі бьорек можна наповнити будь-чим, будь то м’ясо, сир, картопля чи овочі.
@yuliia.senych Бурек/Бюрек/Бьорек з шпинатом та сиром з тіста філо 🥰 Нам потрібні: • тісто філо(1 уп. ~10/12 листів) 🇩🇪Filo Yufka Teig • шпинат ~ 350г • сир кисломолочний ~ 200г(або фета) • сир твердий,який любите(~ 200г) • яйця 1шт • масло вершкове для змащування ~ 100г(або олія без запаху) Заливка: • вершки ~ 30% (або сметана+молоко)~ 200мл • яйця 2шт • сіль/перець/улюблені спеції Приготування ⬇️ 1. Завчасно розморожуємо тісто(залишаємо при кімнатній температурі 20-30хв).Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці. 2. Шпинат промиваємо від бруду ,просушуємо паперовим рушником та дрібно нарізаємо . Твердий сир натираємо на терці. Шпинат змішуємо з кисломолочним та твердим сиром.Додаємо яйце,спеції (в мене чорний перець + чилі + сіль) і перемішуємо. 3. Один лист тіста щедро змащуємо вершковим маслом.Накриваємо зверху ще одним листом і знову змащуємо розтопленим маслом. (Або один великий лист складаємо навпіл. На один край викладаємо начинку. Закручуємо в трубочку. ☝🏻Повторюємо ці дії з усіма листами тіста і в кінцевому результаті отримаємо 5-6 трубочок. 4. Форму змащуємо вершковим маслом та викладаємо всі трубочки,закручуємо обережно,бо тісто ніжне і тонке.(Саме для того,щоб воно розмокло і було більш еластичним,його треба змащувати маслом) 5. Зверху тісто ще раз змащуємо маслом,присипаємо кунжутом та відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35хв. * Для заливки поєднуємо яйця,вершки та спеції. Пиріг,який вже підрумʼянився, дістаємо з духовки і заливаємо заливкою. Відправляю ще на 15 хвилин випікатись. Смачного! Пиріг виходить ніжний,зверху з хрусткою скоринкою і сирний всередині 😌 #рецепт #рецептпп #рецепти #рецептиукраїнською #українське #пиріг #шпинат ♬ оригінальний звук - ТУТ СМАЧНО 🤤