Турецькі насолоди: бьорек зі шпинатом та сиром

В якості начинки ви за бажанням можете використати м'ясний фарш

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Цю страву дуже люблять в країнах Середземномор’я та та Балканах.

Пропонуємо вашій увазі поживну смачну страву - з начинкою в листковому тісті філо. Рецепт закуски бьорек, популярної в Туреччині та на Балканах, сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

 218 / 5 000 Як приготувати ідеальний бьорек зі шпинату та сирую
Як приготувати ідеальний бьорек зі шпинату та сиру.

Бьорек зі шпинату й сиру 

Вам знадобиться:

  • Цибуля - 4 штуки.
  • Шпинат - 200 г.
  • Оливкова олія - 3 столові ложки.
  • Сіль - ¼ чайної ложки.
  • Свіжа м’ята - 1 невеликий пучок.
  • Кріп - 10 г.
  • Петрушка - 10 г.
  • Волоські горіхи - 30 г.
  • Фета - 125 г.
  • Яйця - 1 штука.
  • Сметана - 2 столові ложки.
  • Тісто філо - 250 г.
  • Насіння кунжуту - для подачі.

Бьорек зі шпинату та сиру - фаршована закуска філо 2

Як готувати: 

Подрібніть ріпчасту цибулю, шпинат помийте і обріжте, потім дрібно наріжте разом зі стеблами. Помістіть столову ложку олії в сковороду на середньому вогні, потім обсмажте цибулю, помішуючи, приблизно 10 хвилин, поки вона не розм’якшиться.

Додайте шпинат і сіль, трохи збільште вогонь. Смажте, помішуючи, до повного зів’янення й висихання. Розкладіть шпинатну суміш на великій тарілці або підносі.

Дрібно наріжте свіжу зелень і додайте її до шпинату з горіхами, якщо використовуються, і подрібненим сиром. Це можна зробити заздалегідь, тому що після приготування начинка добре зберігатиметься в холодильнику кілька днів.

Збийте яйце, йогурт і решту оливкової олії в маленькій мисці. Розігрійте духовку до 200 C і змастіть невеликою кількістю олії кругле деко для запікання.

Обережно розгорніть тісто та наріжте його довгими прямокутними формами. Просто покладіть одну на чисту робочу поверхню, а решту накрийте до використання.

Змастіть по одному прямокутнику тіста яєчно-йогуртовою сумішшю, потім викладіть ложкою лінію начинки по одній із довгих сторін або, якщо це півмісяць, по плоскому краю, залишаючи невелику облямівку по краях.

По краю тіста філо викладіть начинку.
По краю тіста філо викладіть начинку.

Згорніть у довгу, помірно тугу ковбаску - не хвилюйтеся, якщо вона злегка потріскається - змастіть сумішшю з яєць і йогурту та розгорніть у середину жароміцного дека. Повторюйте, додаючи кожну сосиску до кінця котушки, доки не буде використана вся начинка.

Згорніть із тіста з начинкою в тугу ковбаску.
Згорніть із тіста з начинкою тугу ковбаску.

Посипте кунжутом, а потім випікайте 25 хвилин або до золотистого кольору. Дайте трохи охолонути, перш ніж нарізати та подавати.

Порада від Інформатора: в якості начинки ви за бажанням можете використати м'ясний фарш.  А взагалі бьорек можна наповнити будь-чим, будь то м’ясо, сир, картопля чи овочі.

@yuliia.senych Бурек/Бюрек/Бьорек з шпинатом та сиром з тіста філо 🥰 Нам потрібні: • тісто філо(1 уп. ~10/12 листів) 🇩🇪Filo Yufka Teig • шпинат ~ 350г • сир кисломолочний ~ 200г(або фета) • сир твердий,який любите(~ 200г) • яйця 1шт • масло вершкове для змащування ~ 100г(або олія без запаху) Заливка: • вершки ~ 30% (або сметана+молоко)~ 200мл • яйця 2шт • сіль/перець/улюблені спеції Приготування ⬇️ 1. Завчасно розморожуємо тісто(залишаємо при кімнатній температурі 20-30хв).Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці. 2. Шпинат промиваємо від бруду ,просушуємо паперовим рушником та дрібно нарізаємо . Твердий сир натираємо на терці. Шпинат змішуємо з кисломолочним та твердим сиром.Додаємо яйце,спеції (в мене чорний перець + чилі + сіль) і перемішуємо. 3. Один лист тіста щедро змащуємо вершковим маслом.Накриваємо зверху ще одним листом і знову змащуємо розтопленим маслом. (Або один великий лист складаємо навпіл. На один край викладаємо начинку. Закручуємо в трубочку. ☝🏻Повторюємо ці дії з усіма листами тіста і в кінцевому результаті отримаємо 5-6 трубочок. 4. Форму змащуємо вершковим маслом та викладаємо всі трубочки,закручуємо обережно,бо тісто ніжне і тонке.(Саме для того,щоб воно розмокло і було більш еластичним,його треба змащувати маслом) 5. Зверху тісто ще раз змащуємо маслом,присипаємо кунжутом та відправляємо випікатись в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35хв. * Для заливки поєднуємо яйця,вершки та спеції. Пиріг,який вже підрумʼянився, дістаємо з духовки і заливаємо заливкою. Відправляю ще на 15 хвилин випікатись. Смачного! Пиріг виходить ніжний,зверху з хрусткою скоринкою і сирний всередині 😌 #рецепт #рецептпп #рецепти #рецептиукраїнською #українське #пиріг #шпинат ♬ оригінальний звук - ТУТ СМАЧНО 🤤

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ІНФОРМАТОР ПРОВОДИТЬ ОЛІМПІАДУ З ІНФОРМАТИКИ

Запрошуємо долучитися учнів та студентів!
Image
Учасники повинні мати поглиблені знання з алгоритмізації та програмування в технологіях Node.JS + TypeScript + C++

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube