Пулао: рецепт вечері за тридцять хвилин

Це швидка і проста страва із зеленим горошком, кардамоном і кеш'ю

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Менш ніж за півгодини ви отримаєте ароматний рис з хрусткими горіхами й яйцем!

Пулао - це індійська страва, такий собі овочевий плов. На приготування цієї чудової рисової страви у вас піде 10 хвилин на підготовку і максимум 25 хвилин на сам кулінарний процес. Страва має неймовірний цибулевий смак - з нотками гвоздики, кардамону і горіхів. Смажене яйце і зелений горошок зверху додаються для балансу.

Рецепт з рису, яйця, горошку - з кардамоном і горішками сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Пулао: з рисом, зеленим горошком, кардамоном і горішками

Вам знадобиться: 

  • Білий рис басматі - 130 г.
  • Рослинна олія - 1 столова ложка.
  • Вершкове масло - 25 г.
  • Кардамон - насіння 4 стручків. 
  • Цибуля - 1 штука. 
  • Кеш'ю (в оригіналі - мигдаль) - 50 г.
  • Зелений горошок - 150 г.
  • Сіль - 1 чайна ложка.
  • Яйця - 2 штуки. 
  • Окріп - 275 мл.
Пулао з рисом, яйцем і горошком ще й виглядає святково!
Пулао з рисом, яйцем і горошком ще й виглядає святково!

Як готувати: 

Помістіть рис і окріп в каструлю з щільно закритою кришкою, доведіть до кипіння на плиті, потім накрийте кришкою. Зменшіть вогонь до дуже низького і варіть 10 хвилин, не піднімаючи кришки (це важливо!). Рис розпуште виделкою і, якщо хочете, розкладіть на тарілці, щоб він підсох.

Тим часом поставте олію та вершкове масло у велику сковороду на середній вогонь, потім додайте насіння кардамону та смажте 30 секунд. Додайте цибулю, зменшіть вогонь і повільно розтоплюйте їх, періодично помішуючи, протягом 10 хвилин. Вони мають стати дуже світлого кольору.

Додайте кеш'ю (або мигдаль), смажте три-чотири хвилини, помішуючи, потім додайте горошок і сіль і варіть ще дві хвилини.

Покладіть зварений рис на сковороду й обережно перемішайте. За потреби посоліть, додайте більше масла. Потім зніміть з вогню і накрийте кришкою, поки в окремій сковороді ви смажите яйця в олії або на маслі - дві-три хвилини на сильному вогні.

Порада від Інформатора: розділіть рис між двома мисками та подавайте кожну з яйцем.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube