Робимо дорогий модний чай в домашніх умовах - секретні інгредієнти

Читать на русском

Як отримати напій із купою вітамінів, мінералів та ефірних олій

Читать на русском
дівчина та чай
Найсмачнішим і кориснішим вважається чай із додаванням цитрусових.

Як отримати напій із купою вітамінів, мінералів та ефірних олій

Зима – найкращий час для чайних експериментів та дегустацій. Хороші трав'яні чаї коштують недешево, але ж можна приготувати запашний напій і самотужки, вигадавши рецепт від початку до кінця. Для цього знадобиться розсипний чай, улюблені спеції та шкірка фруктів, радить The Guardian.

Фрукту вже немає, а вітаміни залишилися

Чай зі шкіркою - це смачний та корисний напій, який можна приготувати з будь-яких фруктів, що мають їстівну шкірку. Вона містить велику кількість вітамінів, мінералів та інших речовин, які можуть бути корисними для здоров'я.

Ось кілька загальних компонентів, які можуть бути присутніми в шкірці:

  • вітаміни: вітамін С (у цитрусових, яблуках), вітамін А (в абрикосах, персиках, гранаті), вітамін Е та вітаміни групи B (у гранаті),
  • антиоксиданти: це флавоноїди та поліфеноли, які допомагають захищати клітини від пошкоджень вільними радикалами,
  • харчові волокна: сприяють нормальній роботі шлунково-кишкового тракту та допомагають керувати вагою,
  • мікроелементи: калій, магній, залізо, фосфор та цинк,
  • ефірні олії: мають антисептичні властивості.

Що підходить для заварювання?

Цитрусові: шкірка апельсинів, лимонів, грейпфрутів та лаймів містить олії та ароматичні речовини.

Яблука: містить багато корисних речовин, зокрема пектин.

Груші: чай виходить з легким фруктовим смаком.

Гранат: знижує рівень холестерину та цукру в крові, зменшує запалення, містить харчові волокна та багато вітаміну С.

Правила приготування

На одну порцію:

  • 3-6 фруктових шкірок - сушених або свіжих,
  • ¼ чайної ложки сушених трав (розмарин, шавлія, чебрець, меліса),
  • 1 щіпка спецій (кориця, гвоздика, ваніль, імбир, кардамон),
  • 1 склянка води.

Залити окропом усі інгредієнти у чашці або чайнику та залишити на 5 хвилин. Для більш насиченого смаку прокип'ятити протягом трьох хвилин, а потім ще 5 хвилин настоювати.

Для приготування чаю найкраще використовувати шкірку свіжих фруктів, але вона може бути і сушена. У будь якому випадку передусім переконайтеся, що фрукти були ретельно вимиті та не оброблялися хімічними речовинами.

Чай зі шкірки фруктів можна пити як гарячим, і холодним. Він відмінно підходить і для вгамування спраги, і для зігрівання в холодні дні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Ми використовуємо файли cookie, щоб забезпечити належну роботу сайту, а вміст та реклама відповідали Вашим інтересам.