Як отримати напій із купою вітамінів, мінералів та ефірних олій
Зима – найкращий час для чайних експериментів та дегустацій. Хороші трав'яні чаї коштують недешево, але ж можна приготувати запашний напій і самотужки, вигадавши рецепт від початку до кінця. Для цього знадобиться розсипний чай, улюблені спеції та шкірка фруктів, радить The Guardian.
Чай зі шкіркою - це смачний та корисний напій, який можна приготувати з будь-яких фруктів, що мають їстівну шкірку. Вона містить велику кількість вітамінів, мінералів та інших речовин, які можуть бути корисними для здоров'я.
Ось кілька загальних компонентів, які можуть бути присутніми в шкірці:
Цитрусові: шкірка апельсинів, лимонів, грейпфрутів та лаймів містить олії та ароматичні речовини.
Яблука: містить багато корисних речовин, зокрема пектин.
Груші: чай виходить з легким фруктовим смаком.
Гранат: знижує рівень холестерину та цукру в крові, зменшує запалення, містить харчові волокна та багато вітаміну С.
На одну порцію:
Залити окропом усі інгредієнти у чашці або чайнику та залишити на 5 хвилин. Для більш насиченого смаку прокип'ятити протягом трьох хвилин, а потім ще 5 хвилин настоювати.
Для приготування чаю найкраще використовувати шкірку свіжих фруктів, але вона може бути і сушена. У будь якому випадку передусім переконайтеся, що фрукти були ретельно вимиті та не оброблялися хімічними речовинами.
Чай зі шкірки фруктів можна пити як гарячим, і холодним. Він відмінно підходить і для вгамування спраги, і для зігрівання в холодні дні.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте у нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал Viber можна тут.