Якими стравами зустрічають це свято в різних країнах світу
Приготуйте на Різдво страви, про які вам розповість Інформатор. Так вам вдасться створити чудову атмосферу затишку, нагодувати всю сім'ю та порадувати гостей. Влаштуйте рідним незабутній вечір вже цього Різдва.
Типовою стравою на Різдво в Норвегії є овеча голова, яку готують на парі у цілому вигляді. Більш звичними серед популярних страв на норвезьких святкових столах є жирні й калорійні свинячі реберця й тріска, яку відварюють або запікають і подають з маслом, сіллю та перцем. Крім того, засолена форель та реберця ягняти.
Ми ж пропонуємо приготувати культову свинячу рульку по-норвезьки. Рулька – це частина свинячої тушки, а точніше, частина ноги.
Французи неодмінно подають до різдвяного столу – смажену індичку, м'ясо, фаршироване каштанами, здобний пиріг, устриці,
фуа-гра. Пропонуємо приготувати смажену індичку по-французьки в духовці.
Типовою стравою в поляків є м’ясна печеня, оскільки традиційно заведено накривати стіл з пісними стравами. Вечерю на Святвечір у Польщі розпочинають лише з першою зорею, що символізує народження Ісуса. Як і в Україні, на вечерю подають 12 пісних страв, які символізують 12 апостолів. Сьогодні ж ми приготуємо просту у створенні грибну юшку по-польськи!
Британці неодмінно подають до різдвяного столу кекс з солодкою начинкою або пудинг з родзинками, горіхами та вишнями. Інформатор публікує рецепт смачного різдвяного кексу із сухофруктами, який у Великій Британії готують ще з XIII століття.
Італійці неодмінно готують на Різдво 7 страв із морепродуктів. Найбільшою популярністю серед них користаються: солона тріска, запечена тріска, смажені кальмари, смажені креветки,
паста з соусом із молюсків або омарів, салат із восьминога,
коктейль з креветками. Ми ж пропонуємо приготувати запечену тріску з травами.
Традиційно у Мексиці напередодні Різдва вечеряють у сімейному колі. 24 грудня, після Різдвяної меси вся родина збирається за святковим столом. На столі завжди є типові мексиканські страви, як от мексиканська закуска тамале, суп позоле, солона тріска, та пиріжки бунуелос. До столу подають гарячий фруктовий пунш пончо та газований сидр. Не обходиться і без традиційного різдвяного пирога, який пропонуємо приготувати й вам!
Різдво в Австралії дуже відрізняється від звичного для нас, оскільки в цей час тут літо. Основною стравою для австралійців зазвичай є шинка. Оскільки країна оточена океаном, популярно також готувати морепродукти, наприклад, креветки на грилі. Є на столі й різдвяний пудинг, індичка чи фарширований пиріг (запозичені з європейської кухні). Ми ж пропонуємо приготувати незвичайну страву – різдвяні кульки з начинкою.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.