Незвичайні способи приготування салату "Мімоза" - до вашого святкового столу.
Рецепти салату "Мімоза" до новорічного столу сподобаються усім прихильникам улюбленого салату! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Спочатку відварюємо яйця, картоплю та моркву в шкірці, потім охолоджуємо і те й інше в холодній воді. Це спростить нам їхню чистку.
Тепер все очищаємо від шкаралупи і мундира, і натираємо продукти на дрібній тертці в одну ємність. Розминаємо виделкою консервовану рибу і кладемо її в той же посуд до інших подрібнених продуктів. Далі сюди ж додаємо дрібно порізану зелену цибулю.
Можна додати іншу зелень, наприклад петрушку, вона добре тут поєднується з усіма іншими компонентами. Сир пропускаємо через дрібну тертку і висипаємо туди ж. Потім додаємо сметану, соєвий соус і дуже ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.
А потім руками відщипуємо від неї шматочки і скачуємо кульки, розміром приблизно з великий волоський горіх. Тепер обсмажуємо кунжут на сухій сковороді до золотистого кольору, перекладаємо в глибоку миску і залишаємо його трохи охолонути. А потім отримані кульки обвалюємо в насінні.
Порада від Інформатора: до речі, замість кунжуту ви сміливо можете використовувати панірувальні сухарі. Якщо ж ви зупинились на варіанті горбуші холодного копчення - використовуйте не твердий сир, а плавлений, і тоді сметана чи майонез по технології приготування - зайві. Для святкування нового року можна обсипати кожну кульку дрібно порізаними овочами яскравого кольору. Вийдуть прсто таки ялинкові кулі! Незвично, чи не правда? І повірте, не менш смачно.
Запікайте в духовці при температурі 180 градусів моркву та картоплю, для цього вам знадобиться приблизно година. Зваріть круто яйця. Підготуйте решту інгредієнтів для салату, щоб вони були під рукою.
Підготуйте всі інгредієнти для салату. Половину цибулини наріжте півкільцями і викладіть у миску. Додати цукор, оцет та сіль з перцем до смаку. Залийте кип'яченою водою і залиште маринуватися на 20 хвилин.
Замаринуйте цибулю. Відокремте білки готових яєць від жовтків, жовтки поки відкладете убік. Очистіть запечену картоплю та моркву. Наріжте овочі та білки великими кубиками. У ступку викладіть яєчні жовтки, листя петрушки, додайте сік половини лимона, солодку гірчицю та м'ясо криля.
У ступку з жовтками та петрушкою викладіть м'ясо криля. Добре перетріть інгредієнти у ступці до однорідності. Якщо у вас немає ступки, скористайтесь блендером. Добре перетріть інгредієнти. У великій мисці з'єднайте кубики овочів, яйця, цибулю і заправку з м'ясом криля. Акуратно перемішайте, посоліть і поперчіть до смаку.
Порада від Інформатора: за бажання додайте в салат 50 г журавлини.
В першу чергу зваримо круто яйця, потім обов’язково покладемо у холодну воду для того, щоб вони краще чистилися і швидше охололи. Далі очищаємо їх, окремо натираємо білки на крупній тертці прямо в чашу, де і будемо збирати нашу страву, жовтки поки залишаємо осторонь. Білковий шар у нас буде першим.
Вершкове масло також пропускаємо через крупну тертку, і розподіляємо його поверх білків, це буде другий шар. Щоб легше це було зробити, можна помістити пачку масла в морозилку на 20 хвилин. Якщо не встигли проробити цю процедуру і масло не тверде, не засмучуйтеся, просто розподіліть його виделкою по поверхні натертих білків.
Тепер подрібнюємо за тією ж схемою сир – і розподіляємо його третім шаром, при цьому ще і змащуємо його майонезом. Далі очищаємо і дрібно нарізаємо цибулю, краще зелену, ніж ріпчасту.
Консервовану сайру подрібніть виделкою і викладіть четвертим шаром, який також злегка змастіть майонезом. У закінченні покриваємо всі завершальним шаром – розім'ятим жовтком. Прибираємо наш салат в холодильник настоюватися на кілька годин. Після чого дістаємо і прикрашаємо свіжою зеленню та ягодами журавлини!
Порада від Інформатора: візьміть для приготування сир більш м’яких, "жовтеньких" сортів, тоді страва буде ніжнішою, без яскравого контрасту зі смаком масла. Салат не варто підсолювати.
Яйця відваріть накруто, охолодіть та почистіть. Розріжте яйця навпіл та обережно, за допомогою чайної ложки вийміть з половинок жовтки. Зелену цибулю дрібно наріжте.
Половину всіх жовтків перетріть із майонезом, цибулею та сіллю. Додайте до суміші рибну консерву, добре розім'яту виделкою. Утвореною пастою начиніть половинки яєць. Решту жовтків розітріть в крихту і посипте нафаршировані яйця.
Порада від Інформатора: подавайте страву на листках салату.
Яйця відварити круто й очистити, натерти або розім'яти виделкою жовток і білок, перемішати з майонезом. Відварити та очистити картоплю і моркву в мундирі, натерти овочі на крупній тертці, покласти продукти в різні тарілки.
Очищену цибулю нарізати дрібними кубиками. Шпроти акуратно розім'яти виделкою. Укласти продукти шарами в циліндричну форму у наступній послідовності:
Порада від Інформатора: кожен шар рясно змастіть майонезом, зніміть форму та прикрасьте салат зеленню!
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.