Незвичайні способи приготувати закуски - до вашого святкового столу.
Рецепти незвичайних закусок до новорічного столу сподобаються усім прихильникам швидких страв! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Яйця відварюємо вкруту. Плавлені сирки розрізаємо на крупні кубики і разом з відвареними яйцями, зубчиком часнику, пучком помитої зелені та корнішонами (маленькі мариновані огірочки) відправляємо в блендер. Все це поливаємо майонезом та перебиваємо до однорідності.
Викладаємо отриману пасту (зеленого кольору) в пакет та завязуємо його. Зрізаємо в пакета носик, аби вийшов такий собі "кондитерський конус", з якого ми вичавлюватимемо пасту й малюватимемо ялинку на бутербродах.
Зробимо бутерброди. Тостовий хліб підсушуємо до корочки без олії. Викладаємо на кожен шматочок хліба по одній шпротині - по центру. Риба буде стовбуром ялинки. Тепер довкола кожної рибини малюємо пастою ялинку з сирків, яєць, огірків, зелені та часничку.
В результаті ви отримаєте чудову закуску для святкового столу, яка готується напрочуд швидко! Якщо у вас катма часу - цей рецептик - те, що треба!
Для тіста:
Начинка:
Спершу приготуйте рідке тісто. Просійте борошно, відділіть яєчні білки і жовтки і помістіть їх в різні ємності. Яйця бажано взяти охолоджені, щоб краще збивалися білки. Збийте білки міксером до гострих піків і відставте в сторону. При бажанні можна додати трошки лимонної кислоти і лимонного соку перед збиттям.
Наступний етап: в ємність з яєчними жовтками налийте молоко, воно повинно бути кімнатної температури, тому краще заздалегідь дістати його з холодильника. Сюди ж додайте сіль і також збивайте міксером. Після того, як яєчні жовтки будуть з'єднані з молоком, додайте просіяне борошно в тісто і далі збийте вміст міксером на середній швидкості. Продовжуйте збивати до тих пір, поки маса не стане однорідною.
Стежте за тим, щоб не залишалося грудочок. Після того, як досягнете бажаного результату, додайте збиті білки. Тепер вже не використовуйте міксер, а перемішайте все за допомогою лопатки. Перемішувати потрібно ретельно, щоб маса стала максимально однорідною. В результаті вийде неймовірно ніжне і повітряне рідке тісто!
Тепер приготуйте інші продукти. Тоненькими слайсами наріжте прикопчений бекон, натріть твердий сир, покришіть зелень. Помийте солодкий перець та позрізайте з кожної перчини хвостики й гострі частинки так, щоб залишилися середні - кружальця. При цьому нутрощі перчику можна не видаляти. Викладіть з зеленого перчику ялинку на деко, а довкола викладіть кружальця з червого перчика, повністю закривши низ деко.
Залийте перці на деко розігрітою олією, а потім рідким тістом, яке вже приготували. Далі на тісто шарами викладайте копчений бекон, тертий сир. Притрусіть все копечною паприкою до смаку. Знову залийте всі шари тістом, а поверх нього можна додати шар аджики - для святкової пікантносі та гостроти! Потім повторіть все ще раз - викладіть на вже до половини заповнене деко ще один шар бекону, сиру та зелені й ще раз залийте все тістом.
Пораді від Інформатора: випікайте пиріг у стльно розігрітій духовці до повної готовності тіста! Виймайте та перевертайте після того, як охолоне. Ваше новорічне дерево з червоних та зелених перців опиниться вгорі!
Яйця відваріть круто і остудіть, розріжте навпіл і дістаньте жовтки. Плавлений сирок натріть на дрібній тертці, а часник пропустіть через прес. Жовтки подрібніть виделкою. У великій мисці змішайте жовтки, часник, тертий сирок і майонез. Наповніть сумішшю половинки яєчних білків.
Зелену цибулю наріжте уздовж на тонкі смужки. Оберніть начинку в яйці пір'ям зеленої цибулі - це будуть очі. Маслини наріжте на тонкі довгасті частини і викладіть посередині яєць, зробивши зіниці.
Порада від Інформатора: подавайте закуску на листках салату.
Прямокутні шматочки шинки, вже порізаної тоненькими слайсами (купуйте вже порізану, вдома не вийде зробити це так тонко!), викладіть один на один, почергово зі шматочками сиру для бутербродів. У вас має вийти прямокутник з шинки й сиру висотою близько 10-12 см. Згори й внизу має бути шинка.
Розріжте його навпіл по діагоналі. Далі розділіть обидва трикутники, аби вони стали нижчими. Так ви отримаєте як мінімум чотири шматки, з якими працюватимете далі.
Обваляйте кожен зі шматків, що вийшли, в борошні, обмокніть в жовтках - це буде кляр, та на довершення обваляйте в кондитерській крихті. Обережно викладіть готові "тортики" в киплячу олію та проваріть. Ваш "Наполеон" з шинки та сиру - готовий, смачного!
Моркву відваріть до готовності. Філе курки наріжте дуже дрібно, яйце та сир потріть на дрібній терці. Перемішайте всі інгредієнти, крім моркви, з майонезом.
Натріть моркву та вижміть з неї сік. Викладіть моркву на харчову плівку. З начинки зробіть кульки та кожну запакуйте в харчову плівку разом із морквою так, щоб вона покрила начинку. Щільно зав'яжіть та поставте охолонути. Коли розв'яжете - матимете "мандаринку"!
Порада від Інформатора: прикрасьте отримані "мандаринки" листям салату.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.