Незвичайні способи приготувати новорічне заливне - до вашого столу.
Рецепти незвичайного заливного до новорічного столу сподобаються усім прихильникам культувого новорічного холодцю! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще більше, Інформатор вже традиційно має для вас смачні поради.
Покласти в окріп вимиту рульку і залишити її там на п'ять хвилин, потім зчистити шкірку. Стегенця просто помити. Залити воду (2,5 л) в каструлю і покласти туди рульку. Поставити на вогонь і варити півтори години, знімаючи піну. Додати в бульйон стегенця і варити ще півтори години. Потім покласти туди очищені моркву, часник, цибулю, спеції, селеру, листя лавра. Готувати ще годину.
Буряк окремо відварити до готовності, потім почистити і нарізати кружечками. Зав'язати в марлю і опустити мішечок на десять хвилин у бульйон, потім викинути. Це потрібно тільки для кольору. В одну миску витягнути м'ясо, в іншу – інші продукти. Процідити бульйон.
Відлити літр рідини і з'єднати з желатином. Його кількість зазначено на упаковці.
Дати охолонути приблизно до 60 градусів. М'ясо відокремити від кісток і потім розім'яти виделкою. Підготувати пляшку і наповнити її м'ясом по плічка. Утрамбовувати не потрібно.
Долити бульйон і закрити кришку. Покласти на бік. Дати охолонути в такому положенні, потім прибрати в холодильник. Через чотири години акуратно розрізати пляшку. Холодець повинен повністю застигнути до цього часу. Щоб обережно витягнути страву, потрібно по колу спочатку відрізати дно пляшки, а потім ножицями пройтися уздовж.
Витягнути холодну масу на блюдо. Яйце зварити і порізати кружальцями. Маслини розрізати навпіл. Покласти їх на кружальця яйця і потім прикріпити до одного кінця холодцю за допомогою зубочисток. Це будуть очі. З кружечків ковбаси необхідно вирізати ромбики. Нагорі зробити надрізи у холодець і вставити сюди ромбики. Це будуть вуха. З другого кружечка потрібно вирізати кружок поменше і поставити його як п'ятачок. Ніздрями буде гвоздика. Із залишків ковбаси по колу вирізати хвостик, закрутити його та приставити до іншої частини форми.
Порада від Інформатора: буряк додавати необов'язково, якщо хочеться, щоб страва мала класичний зеленуватий колір. Подавати до столу одразу.
Вимийте і відваріть до готовності в солоній воді з нечищеною цибулиною м'ясо, додайте туди ж лавровий лист, зелень і перець. Зазвичай на це йде 1,5-2 години. Далі поріжте м'ясо на кубики не більше 1 см. Бульйон процідіть через дрібне сито або шар марлі. Відміряйте 375 г бульйону. Додайте в нього оцет, за необхідності - досоліть. Розмішайте пакетик желатину - 15 г - у 5 столових ложках води й залиште на 15 хвилин.
Підігрійте суміш бульйону з оцтом, закип'ятіть і зніміть з вогню. Обережно, безперервно помішуючи вінчиком, введіть желатин і перемішайте до повного його розчинення. Порізане м'ясо розкладіть у форми. Залиште остигати, а потім приберіть у холодильник. Після охолодження це заливне можна різати ножем та навіть накладати на бутерброд! Його можна подавати як закуску чи самостійну страву, воно чудово поєднується зі смаженою картоплею.
Порада від Інформатора: німці використовують не надто жирну свинину, в рецепті є желатин, тож не переживайте, що заливне не застигне! Німці також за смаком додають варену моркву, солоні огірочки, використовують розсіл замість оцту. Тобто, ця страва повинна мати кислуватий смак!
Заливка:
Крем:
У спаржі відрізати-відламати кінчики, що підсохли, і відварити її в підсоленій воді. Потім опустити пагони на 5 хвилин у крижану воду.
Помідори та моцарелу розрізати навпіл, листочки базиліка згорнути в трубочку і нарізати стрічками. Всі овочі та сир промокнути паперовим рушником.
Верхню частину спаржі зрізати. Стебло обгорнути шинкою та розрізати на 3-4 частини. По склянках розкласти овочі, м'ясо, сир та базилік.
Желатин замочити у частині бульйону. Набряклий желатин нагріти до 50 * С і змішати з бульйоном, що залишився. Змішати бульйон з оцтом та цукром до смаку. Якщо потрібно - посоліть. Залити стаканчики бульйоном, перекласти на тацю та прибрати в холодильник мінімум на пару годин.
Порада від Інформатора: перед подачею розім'яти вилкою сир та змішати її з йогуртом (або сметаною). Викласти по 1 чайній ложці крему в кожну склянку. Прикрасити заливне листя базиліка. Смачного!
Яйця відваріть до готовності. Остудіть і розріжте на великі шматочки. Крабові палички наріжте шматочками приблизно сантиметром.
У каструлі закип'ятіть воду, додайте сіль із часником, а потім засипте креветки. Відваріть їх до готовності приблизно за 3 хвилини та викладіть. Бульйон процідіть і злегка остудіть. Відлийте приблизно 100 мл і розчиніть у ньому желатин.
Змішайте звичайний бульйон з тим, до якого доданий желатин. У форму викладіть яйця. Додайте зелень, трохи креветок та крабових паличок. Залийте бульйоном так, щоб лише трохи покрити інгредієнти. Заберіть у холодильник на 30 хвилин.
Порада від Інформатора: покладіть зверху креветки, що залишилися, і крабові палички і залийте бульйоном, що залишився. Залишіть заливне холодильник на кілька годин до повного застигання.
Свинину залийте водою, доведіть до кипіння і варіть впродовж 5 хвилин до появи піни, яку зазвичай знімають шумівкою.
Окремо зваріть бульйон з овочів. Корень селери, пів-моркви й пів-цибулини залийте водою, додайте паличку кориці і зірочку анісу. Варіть на повільному вогні 20 хвилин, потім перекладіть в овочевий бульйон свинину, посоліть і варіть ще 40 хвилин.
Для приготування картопляного пюре відваріть картоплю в підсоленій воді з лавровим листком і перцем до готовності. Процідіть бульйон. Моркву наріжте кубиком, м'ясо розділіть на волокна. Замочіть листковий желатин - порошковий желатин слід замочувати у воді кімнатної температури за пропорцією 1:5 (желатин: вода).
На дно силіконових формочок для кексів викладіть кубики моркви і шматочки м'яса. Гарячий бульйон з'єднайте з розчиненим на водяній бані желатином (10 г). Перемішайте до повного розчинення желатину.
Розлийте бульйон по формах і помістіть холодець у холодне місце до остаточного застигання. Із відвареної картоплі приготуйте пюре. Хрін з'єднайте з вершками. Подайте холодець теж по-новому: за допомогою кулінарного кільця сформуйте основу з картопляного пюре.
Виріжте з авокадо кульки. Дістаньте застиглий холодець із формочок. Для цього опустіть форму в гарячу воду (вона не повинна потрапити на холодець!) і чекайте, поки холодець відійде від стінок форми, а потім переверніть її і дістаньте порції холодцю.
Викладіть холодець на пюре, додайте соус з хрону, прикрасьте кульками авокадо - холодець по-новому готовий!
Порада від Інформатора: щоб розчинити желатин, потрібно злити воду, помістити миску з желатином на каструлю з водою і нагрівати, доки желатин не стане рідким. Миску з желатином можна поставити в миску з дуже гарячою водою/окропом і помішувати, поки желатин не розчиниться. Якщо бульйон достатньо гарячий, то желатин можна окремо не розчиняти, а віджати і ввести в гарячий бульйон, потім перемішати, поки желатин цілком не розчиниться. Желатин не можна кип'ятити.
Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. За новинами в режимі онлайн прямо в месенджері слідкуйте на нашому Telegram-каналі Інформатор Live. Підписатися на канал у Viber можна тут.