Херсонський сніданок Ігоря Кондратюка: шкода, зараз не сезон

Рецепт двох страв із кавуна - салат із бринзою та кавун на грилі з сиром фета

Рецепт, кухня, їжа, продукти, харчування, лайфхак, корисні поради, кулінарія
Треба встигнути з’їсти цієї ягоди стільки, аби потім протриматися до наступного сезону!

14 березня народився український музичнйи продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк. Він родом з Херсону - батьківщини українских кавунів. Разом з популярним шефом Євгеном Клопотенко він готував дві страви з кавунів - салат з бринзою та кавун на грилі з сиром фета.

Рецепти страв із кавуна сподобаються всім вегетаріанцям і не тільки. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.  

Ігор Кондратюк родом з Херсона.
Ігор Кондратюк родом з Херсона - батьківщини кавунів!

Салат із кавуна з бринзою

Вам знадобиться:

  • Кавун - ¼ одного плоду, десь 2 кг.
  • Бринза - 100 г.
  • Оливоква олія - 2 столові ложки.
  • Мелений перець - до смаку.

Як готувати:

Кавун помийте, відокремте чверть і наріжте трикутними шматочками. Викладіть шматочки кавуна на тарілку та руками покришіть бринзу. Полийте оливковою олією та поперчіть до смаку.

Кавун чудово смакує з сиром!
Кавун чудово смакує з сиром!

Кавун на грилі з сиром фета

Вам знадобиться:

  • Кавун - 2 скибочки.
  • Сир фета - 150 г.
  • Рослинна олія - 2 столові ложки.
  • Сухий перець чилі пластівцями - до смаку.
  • М'ята - 4 гілочки.
  • Перець чилі - 1/4 штуки.
  • Сіль - 1 дрібка.

Як готувати:

Відріжте від кавуна круглий шматок товщиною 2 см і розріжте на два півкільця. Ножем відокремте м'якоть кавуна від скоринки, використовуйте тільки м'якоть.

Змастіть часточки кавуна соняшниковою олією, по одній столовій ложці кожну, і посоліть. Підсмажте кавун на пательні гриль по 3-4 хвилини, щоб з'явилися карамелізовані смужки.

Викладіть кавун на тарілку для подачі і зверху покришіть руками 150 г сиру фета. Помийте 4 гілочки м'яти, відокремте листочки і порвіть руками. Викладіть зверху на кавун із сиром листочки м'яти і ¼ перцю чилі, порізаного слайсами. 

Порада від Інформатора: злегка посипте пластівцями червоного перцю.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube