Рецепт двох страв із кавуна - салат із бринзою та кавун на грилі з сиром фета
14 березня народився український музичнйи продюсер і телеведучий Ігор Кондратюк. Він родом з Херсону - батьківщини українских кавунів. Разом з популярним шефом Євгеном Клопотенко він готував дві страви з кавунів - салат з бринзою та кавун на грилі з сиром фета.
Рецепти страв із кавуна сподобаються всім вегетаріанцям і не тільки. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Кавун помийте, відокремте чверть і наріжте трикутними шматочками. Викладіть шматочки кавуна на тарілку та руками покришіть бринзу. Полийте оливковою олією та поперчіть до смаку.
Відріжте від кавуна круглий шматок товщиною 2 см і розріжте на два півкільця. Ножем відокремте м'якоть кавуна від скоринки, використовуйте тільки м'якоть.
Змастіть часточки кавуна соняшниковою олією, по одній столовій ложці кожну, і посоліть. Підсмажте кавун на пательні гриль по 3-4 хвилини, щоб з'явилися карамелізовані смужки.
Викладіть кавун на тарілку для подачі і зверху покришіть руками 150 г сиру фета. Помийте 4 гілочки м'яти, відокремте листочки і порвіть руками. Викладіть зверху на кавун із сиром листочки м'яти і ¼ перцю чилі, порізаного слайсами.
Порада від Інформатора: злегка посипте пластівцями червоного перцю.