Як у найкращих ресторанах світу: рецепт гостро-кислого густого супу з грибами

Страва традиційно готується з білим перцем, який має інший і набагато сильніший смак, ніж чорний

Рецепт, їжа, продукти, харчування, корисні поради, лайфхак
Його швидко й просто приготувати, легко адаптувати до ваших особистих смакових уподобань, і він дуже смачний.

Взимку перші страви зігрівають і дають надію на скорий прихід весни. Приготуємо грибний суп на соєвому соусі, згущений на крохмалі. Цей гострий і кислий суп традиційно готується з білим перцем, який має інший і набагато сильніший смак, ніж чорний перець. Та якщо у вас немає білого перцю, підійде і чорний. Тож, руки на кухню і поїхали готувати! 

Рецепт гостро-кислого густого супу з грибами сподобається всім без виключення! Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор традиційно має для вас кулінарну пораду. 

Суп з грибами на кукурудзяному крохмалі

Вам знадобиться:

  • Бульйон (курячий або овочевий) – 1 л.
  • Гриби (королівські чи звичайні шампінйьони) – 5-6 штук.
  • Рисовий оцет – 1 столова ложка.
  • Соєвий соус – 1 столова ложка.
  • Сухий часник – 2/3 чайної ложки.
  • Мелений імбир – корінець 2-3 см.
  • Кукурудзяний крохмаль – 1 столова ложка.
  • Яйця курячі свіжі – 1-2 штуки.
  • Твердий тофу – 70 г.
  • Зелена цибуля – пучок.
  • Кунжутна або оливкова олія – 2 столові ложки.
  • Сіль і перець – до смаку.
Цкй суп будь-кому підніме настрій.
Цкй суп будь-кому підніме настрій.

Як готувати: 

Приготуйте кашку з кукурудзяного крохмалю. Збийте разом 1/4 склянки бульйону та кукурудзяного крохмалю до однорідності. Відкладіть в сторону.

Доведіть суп до кипіння. Додайте решту бульйону, гриби, рисовий винний оцет, соєвий соус, імбир і сухий часник у велику каструлю і варіть, поки суп не закипить. Додайте кашку з кукурудзяним крохмалем і продовжуйте варити приблизно хвилину, поки суп не загусне.

Додайте яйця! Помішуючи суп круговими рухами однією рукою, другою рукою повільно вливайте в суп збиті яйця.

Приправте суп. Додайте тофу, половину зеленої цибулі та кунжутну олію. Потім приправте суп сіллю і чорним або білим перцем до смаку.

Порада від Інформатора: подавайте страву, прикрасивши її додатковою зеленою цибулею.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб не пропустити важливих новин. Підписатися на канал у Viber можна тут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Головна Актуально Informator.ua Україна на часі Youtube