Ці завиванці готуються на сковорідці - швидко й зручно
Штрулі – це класичне німецьке блюдо, основою якого є тісто, приготоване на пару. Дуже часто штрулі називають штруделями або просто штруделем. З німецької це перекладається, як завиванець. Будь-який із цих варіантів правильний. А у нас в Україні їх називають лінивими пельменями. Рецепт ледачих пельменів сподобається всім, і навіть веганам - з веганськими начинками! Готувати їх просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду!
У воду додайте яйце, трохи солі, олію та борошно і замішайте тісто. Готове тісто накрийте харчовою плівкою та залиште при кімнатній температурі на 20 хвилин.
Половину цибулини наріжте на маленькі кубики і додайте у фарш, також додайте сіль і перець до смаку.
Тісто розділіть на 2 частини. Кожну розкотіть у прямокутник, викладіть по всій довжині фарш (чи іншу начинку), загорніть у рулет і наріжте на шматочки шириною приблизно 3 см.
Наріжте другу половину цибулі, моркву натріть на тертці, обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Після чого додайте сметану, добре перемішайте і викладіть наші ледачі пельмені. Посоліть і залийте водою так, щоб вона покрила пельмені.
Накрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні до готовності - приблизно 25 хвилин.
Порада від Інформатора: замість фарша ви можете покласти у якості начинки ваші улюблені продукти - сир, овочі і навіть фрукти!