Основним інгредієнтом страви є восьминог та картопля, і це поєднання виходить доволі гармонійним
Нещодавно завершився 15 сезон кулінарного шоу "МастерШеф". Переможницею стала Ненсі Топко, здобувши право на навчання у французькій школі Le Cordon Bleu. У якості фінальної страви вона приготувала Галійського восьминога з соусом ромеско та картоплею фондан. Виглядала вона приголомшливо, адже поєднала в собі гарно підрум'янені щупальця молюска та сонячно-жовту картоплю, а в якості яскравого акценту виступив соус.
Навіть через екран телевізора можна було відчути неймовірний аромат цієї страви. Проте переможниці не вдалось вразити суддів, адже були певні нюанси, ймовірно, обумовлені переживаннями та коротким часом на приготування. Але спробувати приготувати цю неймовірну страву можна вдома. Так, рецепт дещо особливий та містить екзотичні інгредієнти, але саме завдяки їм можна здивувати родину чи гостей. Тож давайте готувати!
Гарно промийте восьминога і покладіть у каструлю. Додайте нарізану цибулю та сіль. Поставте на вогонь та доведіть до кипіння. Як вода закипить, менште вогонь та варіть восьминога протягом 50 хвилин. Як час вийде, зніміть з вогню і дайте охолонути. Потім дістаньте його з води та перекладіть на тарілку.
Переходьте до приготування картоплі. Очистіть її, промийте під холодною водою і наріжте на кільця товщиною 1,5-2 см. Часник очистіть і роздавіть. На пательню налийте олію і добре прогрійте її. Викладіть картоплю й дайте обсмажитись з обох сторін до золотистого кольору (приблизно 5-6 хвилин).
Зменште вогонь та додайте шматочки вершкового масла на сковороду, щоб вони розтанули навколо картоплі. Готуйте ще 5 хвилин. Потім додайте бульйон і тушкуйте 5 хвилин. Наступний крок – додайте гілочки чебрецю та часник. Щільно накрийте кришкою, зменште вогонь до середнього та томіть 20 хвилин. Готовність перевірте ножем чи шпажкою. Картопля має бути м'якою.
На грилі чи у духовці припечіть болгарський перець (близько 10 хвилин). Він має стати м'яким, а шкірка гарно відділятись. Перекладіть у поліетиленовий пакет та залиште на 10-15 хвилин. Потім зніміть шкірку та очистіть від насіння. Наріжте невеликими шматочками.
На гарно розігрітій пательні підсмажте мигдальні пластівці до золотистої скоринки. Перекладіть у блендер запечений перець та мигдаль, додайте оливкову олію, оцет, воду, подрібнений часник, сіль, перець і перець чилі. Подрібнити до однорідності.
Формуйте страву. У тарілку викладаєте картоплю і поливаєте її соусом. Зверху викладаєте щупальця восьминога. Прикрасити можна гілочкою зелені.
Порада від Інформатора: не переваріть восьминога, бо тоді він стане жорстким. Також уважно стежте за картоплею, вона не має стати темною, але і не лишіть її напівсирою, як це сталось у переможниці МастерШеф. Також не жалійте спецій, страва має вийте пікантною, а не прісною. Ще можна додати підкопченого перцю, він надасть особливих ноток.