Ресторанна страва, яку можна приготувати вдома без зайвого клопоту за пів години
Відомий американський актор та продюсер Том Генкс 9 липня відзначає свій день народження. Світову славу він здобув завдяки картинам "Філадельфія", "Форрест Гамп", "Аполлон 13", "Великий" та "Зелена миля". Цей харизматичний чоловік не є гурманом та ніколи не вихвалявся кулінарними здібностями. Але це стало на заваді тому, що у світовій кухні з'явилась страва, яка відсилає до зірки Голлівуду.
Йдеться про запіканку з зеленої квасолі, яку отримала назву "Зелена миля". Фільм став одним з найспішніших у кар'єрі Тома Генкса. Однойменна страва виходить смачна та корисна. Вона легка у приготуванні і та має у складі кілька основних інгредієнтів. Тож давайте готувати цей ідеальний обід чи вечерю!
Спочатку включіть духовку, щоб вона розігрілась до 180 градусів. Також поставте на плиту каструлю с водою і коли вона закипить, покладіть в неї стручкову квасолю та трохи присоліть. Варіть 3-5 хвилин, поки вона не стане наполовину м'якою, але при цьому залишиться яскраво-зеленої. Як час сплине, злийте воду та дайте квасолі охолонути.
Переходьте до приготування грибів (бажано печериць, але можете взяти ті, які вам подобаються більше). Гарно помийте та подрібніть гриби. Обсмажте на пательні до золотистого кольору. Додайте оливкову олію та трохи солі. Як будуть готові, покладіть ложку вершкового масла.
Наступний крок – готуєте соус бешамель. Берете невелику каструлю чи сковорідку, розтоплюєте масло та додаєте борошно, постійно помішуючи доводите до золотистого кольору (близько 4 хвилин). Додаєте молоко і вершки та доводите до кипіння. Продовжуєте варити ще п'ять хвилин, поки соус не загусне. Потів додаєте подрібнений часник, тертий пармезан, сіль і перець за смаком. Перемішуєте.
Берете форму для випікання, на дно викладаєте зелену квасолю та гриби, а зверху заливаєте соусом бешамель. Накриваєте кришкою чи фольгою, ставите в духовку і випікаєте протягом 25 хвилин. Як час сплине, знімаєте кришку чи фольгу і даєте підрум'янитись ще 10-15 хвилин.
Поки запіканка випікається, обсмажте цибулю на вершковому маслі, щоб вона стала золотистого кольору. Краще взяти шалот чи інший солодкуватий сорт цибулі. Коли дістанете з духовки готову страву, викладіть цибулю зверху і поставте це на 5 хвилин. Дайте трохи охолонути і можна подавати на стіл. Смачного!
Порада від Інформатора: щоб смак запіканки став більш насиченим, можна додати обсмажений бекон або шинку. Свіжий хліб або грінки чудово доповнять смак запіканки.